2021/03/08

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

* Το Πατριαρχείο της Σερβίας που κοινωνεί με την Ημερολογιακή Καινοτομία των Οικουμενιστών εξέλεξε ως πατριάρχη τον από Ζάγκρεμπ κ. Πορφύριο Πέριτς. Ατυχής η εκλογή του αφού η δουλικότητα του προς τον Πάπα του Βατικανού (μέχρι του σημείου να του φιλάει το χέρι) δεν μας προδιαθέτει θετικά... Τρίζουν τα κόκκαλα των 700.000 Ορθοδόξων Σέρβων που σφαγιαστηκαν από τον καρδινάλιο Στεπινατς. Καλή μετάνοια και φωτισμό.


* Ω του σκοτασμού! Κατέστησαν θρησκευτικά έντυπα και εικόνες οχήματα προπαγάνδας υπέρ της μάσκας και των εμβολίων! Η Νέα Εποχή υποκλίνεται.


* Αυτές της ημέρες περιοδεύει ο θίασος του Βατικανού και συμπροσεύχεται με Μωαμεθανούς για την ειρήνη που οι ίδιοι πολεμούν. Αυτές οι επισκέψεις είναι στα πλαίσια υποβιβασμού του Χριστού ως Θεού και  της Υπεραγίας Θεοτόκου ως απλής γυναίκας της Βίβλου των Μονοθεϊστικών θρηκσειών που κατά το βλάσφημο και αισχρό κοράνι είναι γυναίκα του ψευδοπροφήτη Μωάμεθ στον ουρανό!! 


* Αρνείται αξίως ο Νεοημερολογίτης Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος να πληρώσει το πρόστιμο για την τελετή των Θεοφανείων και θα προσφύγει στα δικαστήρια για την καταπάτηση των ατομικών και θρησκευτικών ελευθεριών.

* Σε συνέδριο για την ενότητα Καινοτόμων και Παπικών, ο Φαναριώτης "επίσκοπος" Τελμησσού κ. Ιώβ τόνισε πως είναι έτοιμοι για την αναγνώριση του πρωτείου και ότι πρέπει οι νέοι θεολόγοι των δύο δογμάτων να σπουδάζουν στις θεολογικές σχολές του ετέρου δόγματος ώστε να μαθαίνουν τις άλλες παραδόσεις. Κράμα αιρέσεων, κακοδοξιών και πλανών επιθυμούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νέος "επίσκοπος" Ιταλίας κ. Πολύκαρπος που είναι απόφοιτος του Ποντιφικού Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών της Ρώμης. Την ίδια στιγμή ο κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης λειτουργεί σαν Πάπας και εξαφανίζει (με την διακοσμητική Σύνοδο του) όποιον επίσκοπο του δεν του είναι αρεστός όπως ο πολιός "Χαλκηδώνος" Αθανάσιος.

* Συνεχίζονται τα πρόστιμα και και οι συλλήψεις ιερέων και πιστών όπως συνέβη με τον ιερομόναχο Θεωνά στην Λάρισα που λειτούργησε σε Μοναστήρι. Ο διωγμός αμείωτος και η Μεγάλη και κατανυκτική Σαρακοστή με την πλούσια ζωή σε ιερές Ακολουθίες θα μας βρεί με κλειδωμένους Ναούς και με συνέχιση της καταπάτησης των ελευθεριών.

* Προς τιμήν του, το Πατριαρχείο Μόσχας αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οικουμενιστική συμπροσευχή με τους Παπικούς της Μόσχας. Την ίδια στιγμή ο "Μητροπολίτης Ιλαρίων καυτηριάζει την τραγελαφική και "πολιτικά ορθή" προσευχή "στο όνομα του Μονοθεϊστικού θεού, του Μπράχμα, και του Θεού γνωστού με τα ποικίλα ονόματα" (!!!) που ακούστηκε στην ορκομωσία του νέου προέδρου των Η.Π.Α. Στο τέλος ο αδαής, περί τα θρησκευτικά, αναγνώστης πρόσθεσε στο "amen" και το "a woman", νομίζοντας το "αμήν" (γένοιτο) ότι αναφέρεται σε ένα άνδρα!

* Έχει χαθεί κάθε μέτρο! Νεοημερολογίτης ιερέας πέταξε έξω πιστό στην Καλαμάτα γιατί δεν φόρεσε μάσκα και τον απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία! Ενώ ο υπέργηρος "Μητροπολίτης" Ηλείας κ. Γερμανός απέλυσε δύο εργαζομένους από εκκλησιαστικό γηροκομείο γιατί δεν επιθυμούσαν (κατά δημοκρατικό τους δικαίωμα και βάση της ηθικής δεοντολογίας της ιατρικής) να εμβολιαστούν! 

* Εξοργιστικές οι οικουμενιστικές δηλώσεις του "πατριάρχη" Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου: "Η είδηση ​​ότι ο αγιώτατος Πάπας Φραγκίσκος σας διόρισε ως Λατίνο Πατριάρχη καλωσορίστηκε ευρέως τόσο από την κοινότητά σας, όσο και από όλους όσους έχουν δεσμευτεί για την ευημερία της χριστιανικής παρουσίας στους Αγίους Τόπους.... Εδώ στην Ιερουσαλήμ, είμαστε μάρτυρες του αυθεντικού πνεύματος του οικουμενισμού, γιατί πουθενά αλλού στη γη δεν γιορτάζουν τόσες πολλές χριστιανικές παραδόσεις σε ένα μέρος με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση και αρμονία. Ο καθένας μας έχει τις δικές του παραδόσεις, έθιμα και πολιτισμό και έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση της πραγματικής ουσίας του διαλόγου. Περιττό να πούμε πως θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε την ιδιαίτερη θέση που έχουν οι αδελφές και οι αδερφοί μας, Αγγλικανοί και Λουθηρανοί σε αυτήν την οικουμενική κίνηση. Η Θεία Ευχαριστία βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής της Εκκλησίας και δεν πρέπει ποτέ να χάσουμε την προσοχή μας στην πορεία προς την ένωση των Εκκλησιών, για την οποία προσευχόμαστε σε κάθε Λειτουργία και η οποία θα αποκαταστήσει το κοινό ποτήριο, όταν για άλλη μια φορά θα είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε μαζί στο (κοινό) θυσιαστήριο. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε εφησυχασμένοι. Πρέπει να εμβαθύνουμε την επικοινωνία μεταξύ μας και να διατηρούμε αυτό το οικουμενικό πνεύμα σε ό, τι κάνουμε." Ακολούθως τον τοποθέτησε ως ισότιμο πάνω στον Αρχιερατικό Θρόνο. Αρνούνται την Ορθοδοξία και την Διαδοχή τους με παρρησία!

* Καινοφανείς διδασκαλίες από τον Καινοτόμο "μητροπολίτη" Καναδά κ. Σωτήριο. "Εχετε ἀκούσει πολλὲς φορὲς ποὺ λένε ὅτι πρέπει νὰ προσευχώμαστε συνεχῶς μὲ τὴν προσευχὴ «Κύριε Ἰησοῦ Χριστὲ, ἐλέησόν με τὸν ἁμαρτωλό». Ἀλλὰ αὐτὴ ἡ προσευχὴ, ὅταν τὴν κάνωμε, δὲν εἶναι ἡ σωστὴ προσευχή... Γι᾿ αὐτὸ θὰ ἔλεγα ὅτι ἡ σωστότερη προσευχὴ θὰ ἤτανε, ἐκτὸς βέβαια ἀπὸ τὸ Πάτερ Ἡμῶν, «Εὑχαριστῶ, δοξάζω Σε Χριστέ, ἐλέησόν με»! Όλη την Νηπτική παράδοση, από την έρημο της Αιγύπτου και την Άγιο Γρηγόριο Παλαμά μέχρι τους Αγίου Κολλυβάδες, την κονιορτοποίησε χάριν της πλάνης και του εγωϊσμού του. Ούτε τον δικό του π. Σωφρώνιο Ζαχάρωφ δεν "άκουσε" που τόνιζε σωστά ότι με την ευχή αυτή ομολογούμε όλη την αγία Τριάδα! "Κύριε Ιησού Χριστέ" που το Άγιο Πνεύμα μας φωτίζει να διακρίνουμε και να φωνάζουμε "Υιέ του Θεου" ελεησόν μας!