2020/10/10

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Την 20η του Μηνός Σεπτεμβρίου πανηγύρισε το Ιερό Ησυχαστήριο επ' ονόματι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου στο Κρυονέρι Κηφισιάς Αττικής. Στο πανηγυρίζον Καθολικό τελέστηκε δισαρχιαρετικό Συλλείτουργο των Σεβασμιωτάτατων Μητροπολιτών Αττικής και Μεγαρίδος κ.κ. Κοσμά (οικείου Ποιμενάρχου) και Μεσσηνίας κ.κ. Ιακώβου βοηθούμενοι υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου και του Διακόνου π. Αθανασίου. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε λιτανεία της ιεράς εικόνας και Τρισάγιο στον τάφο του Κτίτορος, αοιδίμου Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κυρού Παύλου (+2005). Η αδελφότητα παρέθεσε πλούσια εδέσματα στους προσκυνητές που είχαν την χαρά να παραβρεθούν στην ιερά πανήγυρη.






Την 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πανηγύρισε η φερώνυμη Ιερά Μονή στην Καλαμάτα υπό την Γερόντισσα Ειρήνη. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Ιάκωβος συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ/του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Ιγνατίου, βοηθούμενοι υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου και του Διακόνου π. Χριστοφόρου. Παρέστη συμπροσευχητικώς μεγάλο πλήθος πιστών από όλη την Πελοπόννησο στην ιερά αγρυπνία.




Από την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

Την 8η του μηνός που η Εκκλησία μας τιμά το Γενέθλιο της Θεοτόκου πανηγύρισε η Ιερά Μονή της Παναγίας στην Καλαμάτα. Χοροστάτησε ο Σεβ/τος Ποιμενάρχης της Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος βοηθούμενος από τον Κλήρο της Μητροπόλεως.



Την ίδια ημέρα πανηγύρισε η Ενορία της Κέρκυρας και ο Ιερός Ναός της Παναγία Λαμπωβιτίσσης στην Γαρίτσα. Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ/τος Τοποτηρητής της Νήσου, Μητροπολίτης Φδιώτιδος κ. Ιγνάτιος βοηθούμενος ύπο των Παν/των Ιερομονάχων π. Βησσαρίωνος και π. Χρυσοστόμου.