2020/07/16

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Με ξεχωριστή λαμπρότητα πανηγύρισε ο ενοριακός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Βόλο την 29η Ιουνίου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Έξαρχος Θεσσαλίας κ.κ. Ιγνάτιος συμπαραστατούμενος υπό του Αγίου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θηβών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Ιακώβου. Προ της διανομής του αντιδώρου, τελέστηκε η Λιτανεία της ιεράς εικόνας των Πρωτοκορυφαίων και προσφέρθηκαν εδέσματα από την επιτροπή του Ναού των Γ.Ο.Χ. Βόλου.




Στις 24 Ιουνίου που η Εκκλησία μας τιμά το Γεννέσιο του Τιμίου Προδρόμου εόρτασε η γραφική  Ιερά Μονή του Βαπτιστού και Προφήτου στην Κορώνη Μεσσηνίας.


Λαμπρώς εόρτασε ο Ιερός της Παναγίας Άξιο Εστίν στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτη την 11η Ιουνίου. Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Γ.Ο.Χ. Τυμπακίου μετέβη ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος, ο οποίος χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία βοηθούμενος υπό του Εφημερίου, Αιδ/του π. Ζαχαρίου Τσικρικάκη.