2019/11/08

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με λαμπρότητα και προς μεγάλη χαρά των πιστών που η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας απέκτησε ένα νέο Ιερό Ναό στα Λέικα Καλαμάτας τελέστηκαν τα Θυρανοίξια ανήμερα της εορτής του Μεγαλομάρτυρος, στον οποίον και αφιερώθηκε ο Ναός. Στον πανηγυρικό εσπέρινο και την εόρτια Θεία Λειτουργία, χοροστάτησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος μετά του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου και του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου. Παρά το εργάσιμο της ημεράς, παρέστησαν πολλοί ορθόδοξοι πιστοί στην πνευματική αυτή χαρά.








Την ίδια ημέρα πανηγύρισε η φερώνυμος ιστορική ενορία των Γ.Ο.Χ. Πάτρας, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Ιερομόναχος π. Αυγουστίνος Βρακάτος.




Δεν θα μπορούσε η Θεσσαλονίκη να μην τιμήσει καταλλήλως τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, τον "Μέγα εν κινδύνοις υπέρμαχον" της συμπρωτεύουσας. Τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Βησσαρίωνος στην ενορία της Γεννήσεως του Χριστού στην Αγχίαλο της Θεσσαλονίκης. Οι προσελθόντες πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του συντοπίτη τους, εν ζωή,  και  αιώνιου Ουρανοπολίτη Αγίου Δημητρίου.