2019/04/14

ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Πολλοί Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές της Εκκλησίας μας εόρτασαν κατά την Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Αειπαρθένου Μαριάμ. Όπως η Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας της Σκήτης Παναγουλάκη στην Καλαμάτα. Ιερούργησε ο οικείος Μητροπολίτης, Σεβ/τος Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος και προσήλθε πλήθος πιστών. Ακολούθησε η εορτή παιδιών του Κατηχητικού έμπροσθεν του αναγειρόμενου Καθολικού της Μονής. Παρόμοια εκδήλωση έλαβε χώρα και σε ιστορικό Ναό στο κέντρο της Καλαμάτας που σχετίζεται με την Επανάσταση της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821.



Με την συνήθη μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η Ενορία των Γ.Ο.Χ. Πεύκης Αμαρουσίου. Μεγάλος πλήθος ευσεβών κατέκλυσε και φέτος τον Ιερό Ναό. Ιερούργησε ο οικείος Μητροπολίτης, Σεβ/τος Αττικής κ. Κοσμάς.



Στην ίδια Μητροπολίτικη περιφέρεια πανηγυρίζει ο ενοριακός Ιερός Ναός των Γ.Ο.Χ. Μεγάρων. Ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Αυγουστίνος Βρακάτος.




ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΚΥΠΡΟΥ

Με σεμνότητα εόρτασε ο Ιερός Ναός της Παναγίας Ευαγγελίστριας των Γ.Ο.Χ. Κόρνου Λάρνακας. Δια την ιερά πανήγυρη μετέβη ο Παν/τος Ιερόμόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς.