2017/10/31

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

* Μακριά από τους Λυκοποιμένες, ανεξαρτήτως ημερολογίου!!! Για άλλη μια φορά προβαίνουμε στα αποκαλυπτήρια των σχισματικών ψευτοπαλαιοημερολογιτών του περιθωριακού (πια) χώρου εκ των Φλωρινικών. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στη βλάσφημη και αντίχριστη παρασυναγωγή του ψευδεπισκόπου του Μιλάνου κ. Ευλογίου Hessler. 
Ο ρασοφόρος κ. Ευλόγιος είναι γνωστός επί σειρά δεκαετιών για τις γραφικότητες του. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί από δικούς του κληρικούς στο εξωτερικό για σχέσεις με τη μασωνία και για "επισκόπους" του με παρά φύσιν εκτροπές. Ξεκίνησε την "καριέρα" του εν λόγω ρασοφόρος με τον φλωρινικό "αρχιεπίσκοπο" Αυξέντιο Πάστρα, κατόπιν διαφωνίας προσχώρησε στον Κυπριανό (βλ 1η φώτο), αργότερα στο σχισματικό- εθνικιστικό "Πατριαρχείο" Ουκρανίας και κατόπιν πάλι σε αυξεντιακές ομάδες (τελευταία με τον "Λιτής" κ. Φιλόθεο Κυνηγαλάκη). Δεν σταματάει εδώ η δράση του. Ενώνεται περίπου το 2010 με την σχισματική παρασυναγωγή του "επισκόπου Αυλώνος" κ. Αγγέλου (Αναστασίου) που μόλις είχε αποσχισθεί από την σχισματική παράταξη του φλωριναίου κ. Μακαρίου Καββακίδη. Αργότερα τους εγκαταλείπει γιατί αποφασίζει να αιτηθεί την προσχώρησή του στο Σεργιανιστικό- Οικουμενιστικό Πατριαρχείο Μόσχας και λειτουργεί ως απλώς "ιερέας" (δες φώτο 2). Το Πατριαρχείο της Ρωσίας δεν αποδέχεται την αίτηση του και ο γέροντας κ. Ευλόγιος αναγκάζεται να ξαναφορέσει την μίτρα για τα προς το ζην...
Με χαρά αναγγέλλουν οι του κ. Αγγέλου Αναστασίου ότι η σχισματική παρασυναγωγή τους (με 19 ψευδοεπισκόπους σε διάφορες χώρες!!!) βρίσκεται και πάλι σε επικοινωνία με τον κ. Ευλόγιο Hessler όπως και με παρασυναγωγή ονοματολατρών στην Ρωσία. Οι ομάδες αυτές, άνευ υποψίας ομολογίας - εκκλησιολογίας, επιβιώνουν με την εξυπηρέτηση πιστών σχισματικών εκκλησιών (π.χ. Ουκρανών), Καινοτόμων της κρατικής Εκκλησίας ακόμη και αιρετικών από αιώνων καταδικασμένων!! Μιλάμε για μονοφυσίτες της Αιθιοπίας με τους οποίους έχει πνευματικές σχέσεις ο κ. Ευλόγιος (βλ. φώτο 3), ακόμη και παπικούς!! 
ο ράσο δεν κάνει τον παπά" (κατά τη σοφή λαϊκή παροιμία), ούτε από μόνο του το παλαιό ημερολόγιο τον Γνήσιο Ορθόδοξο. Για αυτό χρειάζεται προσοχή από τους ερευνούντες και αγωνιούντες δια την ψυχική τους σωτηρία πιστούς να μην πλησιάζουν αιρετικές παρασυναγωγές ψευδεπισκόπων, άνευ Ορθοδόξου Ομολογίας και άνευ κανονικής Αποστολικής Διαδοχής. Δεκάδες αιρετικών "επισκόπων" δεν μπορούν να υπερβούν την χάρη των λιγοστών Επισκόπων της Εκκλησίας του Χριστού εν Ελλάδι.




* Δυναμικά στο παιχνίδι των Καινοτόμων- Οικουμενιστών και ο "Πατριάρχης" Ιεροσολύμων Θεόφιλος για το ποιος θα είναι ο καλύτερος τιμητής του Πάπα. Τον επισκέφτηκε πρόσφατα στην έδρα του κοσμικού του κράτους ως "Αγιώτατο Επίσκοπο Ρώμης"!!! Ας τα βλέπουν όσοι "ρομαντικοί" πιστοί αυταπατώνται ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, που ακολουθεί το παλαιό ορθόδοξο ημερολόγιο, δεν είναι οικουμενιστικό, αγνοώντας ότι εκ των Καινοτόμων Ελλάδος και Κύπρου στελεχώνεται για να εξυπηρετήσει τα οικουμενιστικά- πανθρησκειακά σχέδια.


* Μετά την αιρετική "Μεγάλη Σύνοδο" στο Κολυμπάρι της Κρήτης, είναι λογικό για την κρατική Εκκλησία να χρειάζεται τεχνική βοήθεια για την εφαρμογή των οικουμενιστικών αποφάσεων. Τι ποιο λογικό για αυτό, να υποδεχθεί ο προκαθήμενος της τους ουνίτες εγκαρδίως. Πρόσφατα λοιπόν Ουνίτες του Πάπα από την Ιταλία επισκέφτηκαν τον κ. Ιερώνυμο μάλλον για να του δώσουν τα φώτα της υποταγής στο αντίχριστο Βατικανό αλλά με την διατήρηση της εξωτερικής "ορθόδοξης" στολής (φώτο 1). 
Δυστυχώς, οι Καινοτόμοι του Νέου ημερολογίου φαίνεται ότι έχουν πάρει οριστικά τον δρόμο τους για την Παναίρεση του οικουμενισμού και αδιαφορούν για τα ορθόδοξα δόγματα και τους αγώνες της μαρτυρικής μας Εκκλησίας. Έτσι θα εξηγείται άλλωστε και η παρουσία των αιρετικών Μονοφυσιτών "επισκόπων" σε Δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών για την φετινή Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940.