2014/11/22

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Με μοναστηριακή κατάνυξη εόρτασε η Ιερά Μονή Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής Δίβρης Λαμία.
Συλλειτούργησαν ο οικείος Επίσκοπος Σεβ/τος κ. Ιγνάτιος με τον Πνευματικό της Μονής και Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου Πανιερώτατο Θηβών κ. Χρυσόστομο.


Κατά την εορτή της Αγίας Άννης εόρτασε ο ιερό παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Γοργοϋπηκόου Λαμίας.


Ως και ο μετοχιακός Ι.Ν. Αγίας Άννης Κορώνης Μεσσηνίας.


Η λαοφιλής Αγία Παρασκευή τιμήθηκε ιδιαιτέρως στην ενορία του Αγναντερού Καρδίτσας, προεξάρχοντος του Σεβ/του Μητροπολίτη Λαρίσσης κ. Φιλοθέου.


Όπως και στον ιερό Ναό της Παρθενομάρτυρος στην Υπάτη Λαμίας.


Σεμνοπρεπώς Εόρτασε ο Ι.Ν. Αγίας Ζώνης στην Αρφάρα Μεσσηνίας.


Από την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Πήδημα Μεσσηνίας. Προεξήρχε ο οικείος Επίσκοπος κ. Ιάκωβος.


Η μεγάλη Θεομητορική εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίστηκε και στην φερώνυμο Ιερά Μονή στην Καλαμάτα.
Από την πανήγυρη της ιστορικής Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου στην Κορώνη Μεσσηνίας κατά την εορτή της Αποτομής της Αγίας του Κεφαλής.


Κατά την Θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Υπερευλογημένης Θεοτόκου Μαρίας εόρτασαν πλείστοι ιεροί Ναοί της Εκκλησίας μας. Όπως η ενορία της Παναγίας Λαμποβίτισσας Κέρκυρας.


Η Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμάτα.


Η φερώνυμος ενορία της Παναγίας στο Μαρκόπουλο Αττικής, ιερουργούντος του οικείου Ιεράρχου  Σεβ/του Αττικής κ. Κοσμά.


Την ίδια ημέρα εόρτασε και ο Ναός της Θεοτόκου στην Βαγιωνιά Ηρακλείου Κρήτης.


Την χαρμόσυνη δια τα σύμπαντα εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πανηγύρισε το Ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησία απανταχού. Κι εφέτος πόλο των φιλέορτων Ορθοδόξων αποτέλεσε η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Καλαμάτας.


Οι ακρίτες Γνήσιοι Ορθόδοξοι των Δωδεκανήσων είχαν την χαρά να έχουν κοντά τους  τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θηβών κ. Χρυσόστομο. Ο Άγιος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία των Γ.Ο.Χ.  προεξήρχε της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Αγίας Σοφίας Καλύμνου.


Από την εορτή του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγία Μυρτιδιωτίσσης στο Μαρούσι Αθηνών της Γερόντισσας Μακαρίας.


Με λαμπρότητα εόρτασε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Γοργοποτάμου Λαμίας δια πολύωρης κατανυκτικής Αγρυπνίας. Συγχοροστάτησαν οι Άγιοι Αρχιερείς Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος, Θηβών κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ.  Ιάκωβος και Λαρίσσης κ. Φιλόθεος. Τους εκατοντάδες προσκυνητές φιλοξένησε αβραμιαίως η μοναστική Αδελφότητα των Μοναζουσών.Κατά αυτήν την ημέρα εόρτασε και το ιερό Ησυχαστήριο της Θεοτόκου στη Ραφήνα Αττικής. Η αδελφότητα της Μονής εξυπηρέτησε φιλοτίμως τους προσκυνητές.


ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΚΥΠΡΟΥ

ΙΕΡΑ ΑΝΔΡΩΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 
ΓΑΛΑΚΤΟΤΡΟΦΟΥΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Κατά την ετήσιο Πανήγυρη του σεπτού Κέντρου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου στην Κακορατζιά Κύπρου, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Τοποτηρητής της Μεγαλονήσου κ. Ιάκωβος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Γενεθλίου της Θεοτόκου υπό των χειρών πατέρων της Μονής.