2014/06/11

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(Από περιοδικό «Θηβαϊκή Φωνή» Εκκλησίας Γνήσιων Ορθοδόξων, τευχος 59 2014)

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ


Την 29η Ιανουαρίου τ.ε. εόρτασε τα σεπτά ονομαστήρια ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος στο παλαιό μικρό Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου Λαμίας. Στο Αρχιερατικό Θείο Συλλείτουργο ελάβαν  μέρος οι  Σεβ/τοι Μητροπολίτες Αττικής & Μεγαρίδος και Λαρίσσης & Τυρνάβου κ. Φιλόθεος.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ- HOLY EPIPHANY IN NEW YORKΓια πρώτη φορά δόθηκε δημοσίως η Ορθόδοξη μαρτυρία δια του Αγιασμού των υδάτων στην μεγαλούπολη  της Αμερικής, Νέα  Υόρκη.  Ο Πανοσιολογιότατος  Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων σε παραθαλάσσια περιοχή μεταξύ Αστόρια και Μανχάταν, παρουσία πολλών Ορθοδόξων Πιστών που αψήφησαν τις πρωτοφανείς πολικές θερμοκρασίες (-25Ο).

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑΠαρουσία εκατοντάδων πιστών από όλη τη Θεσσαλία και με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων του Πηνειού Ποταμού υπό του Οικείου Ιεράρχου κ. Φιλοθέου βοηθουμένου υπό του Πανοσιολογιοτάτου Ιερομονάχου π. Αυγουστίνου Βρακάτου.

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ


Και στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου για πρώτη φορά τελέστηκαν υπό του οικείου Ιεράρχου ο αγιασμός των υδάτων στον ιστορικό Γοργοπόταμο παρουσία πιστών και μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΜΝΟ


Υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Βησσαρίωνος Βάλλιου με τη συμμετοχή πιστών από την Κάλυμνο, τη Ρόδο και την Κω, παρουσία και μοναζουσών της Ιεράς Μονής Αγίας Σοφίας Καλύμνου.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΓια την συμπλήρωση 5 ετών από την κοίμηση του μακαριστού Πρωθιεράρχου της Ελλαδικής Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, Μητροπολίτου Μεσσηνίας κυρού Γρηγορίου. Ακολούθως τελέστηκε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτη στην Ιερά Σκήτη Παναγουλάκη Καλάμάτας.