2012/10/08

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ


Την 5η Μαΐου εόρτασε το Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού επ’ ονόματι της Αγίας Ξενίας της εκ Καλαμών.


Με την συνήθη κατάνυξη εόρτασε το πανελλαδικό προσκύνημα του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στον τόπο του μαρτυρίου του, τα Βούνενα Θεσσαλίας. Στην Αγρυπνία χωροστάτησε ο Σεβ/τος Φθιώτιδος και Έξαρχος πάσης Θεσσαλίας κ. Ιγνατίος, βοηθούμενος υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Αυγουστίνου και π. Ευθυμίου. Ακολούθησε παράκληση στον τόπο του μαρτυρίου όπου ρέει εκ των δένδρων θαυματουργώς  «αίμα».


Κατά την Δεποτική εορτή της Αναλήψεως εόρτασε ο Ιερός Ναός του Κυρίου στον Τύρναβο Λαρίσης


Ο εφετινός συνεορτασμός της ιεράς Πεντηκοστής με την εορτή των ενδόξων βασιλέων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προσέδωσε ξεχωριστή λαμπρότητα στον εφετινό εορτασμό. Σε αυτό το κλίμα πανηγύρισε η ενορία των Αγίων στο Καπαρέλλι Θήβας.

Όπως πάντα η λαμπρά εορτή του Αγίου Πνεύματος τυγχάνει ημέρα ιδιαίτερου εορτασμού για το ποίμνιο της Εκκλησίας. Επίκεντρο του εορτασμού για την Αττική υπήρξε ο ιστορικός Ναός Αγίας Τριάδος στην Μαγούλα Μάνδρας.


Μεγαλοπρεπώς εόρτασε και ο ιερός Ναός στην Άνω Κώμη Κοζάνης


Ομοίως και με τη συμμετοχή πλήθους Ορθοδόξων πιστών από όλη την Κρήτη ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Ηρακλείου


Ο Ιερός Ναό Αγίας τριάδος στο χωριό Λόγγα Μεσσηνίας


Καθώς και η Ενορία της Αστόριας στη Νέα Υόρκη Αμερικής


Κατά την εορτής της Γ’ ευρέσεως της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου εόρτασε  το ιερό ναΐδριο στο Ν. Πέραμα Μεγαρίδος

Καθώς και ο ιερός ναός  στο Αρματολικό Τρικάλων με τη συμμετοχή πιστών από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα


Την Κυριακή των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων εόρτασε η Ιερά Ανδρώα Μονή των Αγίων στην Οινόης προεξάρχοντος του Καθηγούμενου της Αδελφότητας, Πανιερωτάτου Θηβών κ. Χρυσοστόμου


Κατά την εορτή της θαυματουργής εικόνας της Θεοτόκου «Άξιον εστίν» πανηγύρισε η ενορία Τυμπακίου Κρήτης


Η εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου έλαβε χώρα στο φερώνυμο ανδρώον Ησυχαστήριοστο Βάθυ  Καλύμνου


Η μνήμη των Προτωκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμήθηκε πανηγυρικώς στην φερώνυμο ενορία του ΒόλουΗ μνήμη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης τιμήθηκε και στο εορτάζον παρεκκλήσιο του Ησυχαστηρίου- Γηροκομείου της Εκκλησίας μας.


Ο εφετινός εορτασμός της Οσίας Παρασκευής ήταν ξεχωριστός και ανεπανάληπτος για την 
πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Αγίας στην Χαλκίδα όπου και εγκαταστάθηκε η Μαρτυρική αδελφότητα της Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης. Προσέτρεξαν εκατοντάδες, πέραν των πεντακοσίων, φιλέορτων πιστώνΤην ίδια μέρα εόρτασε και το ομώνυμο Ησυχαστήριο στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας


Ως και ο ιερός ναός Αγίας Παρασκευής Αγναντερού Καρδίτσης


Ανήμερα της εορτής του ιαματικού Αγίου Παντελεήμονος τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο ιστορικό φερώνυμο παρεκκλήσιο εις Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας

ΔΙΚΑΙΟΙ ΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΑ ΖΩΣΙ

Την 26η Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ανακομιδή των λειψάνων του μακαριστού Ιερομονάχου Καλλινίκου Σελληνιωτάκη, Αρχιερατικού Επιτόπου Κρήτης, στο υπ’ αυτού οικοδομηθέν Ησυχαστήριο του Αγίου Ευθυμίου στις Φλαθιάκες Ηρακλείου. Την ανακομιδή τέλεσε, κατά την τάξη της Εκκλησίας, ο Αιδεσιμότατος Ιερεύς Ζαχαρίας βοηθούμενος υπό του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου και του Μοναχού π. Καλλινίκου αδελφών της Μονής Παναγουλάκη αποσταλμένων υπό του Σεβ. Μεσσηνίας και Τοποτηρητή Κρήτης κ. Ιακώβου.

Το Σάββατο , 1η Ιουλίου τελέστηκε και επίσημο μνημόσυνο υπό του Σεβ. Μεσσηνίας κ . Ιακώβου στο ίδιο Ησυχαστήριο με την συμμετοχή πλήθους πιστών, πολλοί εκ των οποίων πνευματικά τέκνα του αειμνήστου πατρός Καλλινίκου.
Ο υπερδραστήριος π. Καλλίνικος άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα στην τοπική Αποστολική Εκκλησία της Κρήτης αγωνιζόμενος έως εσχάτων για την Ορθοδοξία, αφήνοντας αγαθή μνήμη στους Ορθοδόξους, ακόμη και ενάντιους. Ας έχουμε την ευχή του!


Από το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιωαννικείου στην ενορία των Μεγάρων.