2011/12/27

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Η Μαρτυρική, Στρατευομένη του Χριστού Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων, η πορευμένη εν μέσω κατακλυσμού θλίψεων, πειρασμών και διωγμών υπό του αντιδίκου και των οργάνων αυτού, συνεχίζει την πνευματική Της ανάβαση προς δόξα του Τριαδικού Θεού και σωτηρία αθανάτων ψυχών.



Πανευφρόσυνα πανηγυρίστηκε η Θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στην φερώνυμο γυναικεία Ιερά Μονή στη Καλαμάτα, με την συμμετοχή πλήθος πιστών.




Κι εφέτος η Ιερά Μονή Αγία Σοφίας Καλύμνου υπήρξε πόλος έλξης για τους φιλέορτους ακρίτες.



Πλήθος Ορθοδόξων πιστών προσέτρεξε στην ολονύκτια ιερά πανήγυρη της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Καλαμάτας, επιζητών την σκέπη του Ζωοποιού Σταυρού στον σημερινό πνευματικά «νεκρό» κόσμο.


Η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου τιμήθηκε κι εφέτος στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο όπου συστεγάζεται το Γηροκομείο της μαρτυρικής μας Εκκλησίας προς ανακούφιση του πονεμένου συνανθρώπου μας.

Η Πρώτη του Οκτώβρη αποτελεί πάντα για το Γνήσιο Ορθόδοξο Ποίμνιο, μια ημέρα ιδιαίτερης ευλάβειας και τιμής του προσώπου της Πανυπερευλογημένης Παναγίας Γοργοϋπηκοού ως αδιάλειπτης Αγίας μας Σκέπης από των επίβουλων μας. Στην εφετινή πολύωρο κατανυκτική αγρυπνία της φερώνυμης γυναικείας Ιεράς Μονής συγχωροστάτησαν οι Σεβ/τοι Αρχιερείς Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος.


Την ίδια ημέρα πανηγύρισε και ο Ιερός Ναός της Θεοτόκου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας.



Επίσης εόρτασε κι ο Ιερός Ναός της Αγίας Σκέπης παρά το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής στην Μάνδρα.


Από την ευλόγηση των άρτων του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου κατά την πανήγυρη του Μυροβλήτου.


«Εις Τον Αιώνα Ζώσι Δίκαιοι…»



Κατά την ημέρα που Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Μελετίου του εν Κιθαιρώνι τελέστηκε υπό του πανοσιολογιοτάτου π. Αυγουστίνου ιερό μνημόσυνο για τον Μακαριστό Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής & Μεγαρίδος κυρό Μελέτιο (+1966), στην Ιστορική έδρα αυτής, τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστού Ματθαίου Μάνδρας.


Ομοίως ο Σεβ. Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος τέλεσε επιμνημόσυνο δέηση για τον αείμνηστο π. Ευστάθιο Αμάραντο στο υπ’ αυτού οικοδομηθέν ιερό Ησυχαστήριο «Άξιον Εστί» στην Κορώνη Μεσσηνίας κατά τον εορτασμό του Αγίου Ευσταθίου.
Τέλος και η Ιερά Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας τίμησε τον αοίδιμο Ποιμενάρχη της κυρό Αβράμιο (+2005) κατά την ημέρα που εόρταζε τα ονομαστήρια του. Αιωνία Αυτών η Μνήμη!