2023/07/19

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Ενημέρωση: Το ιστολόγιο μας δημοσιεύει ελάχιστες πανηγύρεις και σημαντικά γεγονότα που αποστέλει η αγάπη των αναγνωστών μας και εν Χω αδελφών μας. Επειδή δεχθήκαμε παράπονα ότι δεν δημοσιεύσαμε πανήγυρη τινά, ενημερώνουμε ότι δημοσιεύουμε ο,τι αξιόλογο λαμβάνουμε και χρειάζεται και η δική σας συνεργασία διότι δεν είναι δυνατον να καλύψουμε τα γεγονότα ανά την Ελλάδα και την οικουμένη. Ηλεκτρονική Διεύθυνση (email): ekklisiagoc@gmail.com

Την 11η του μηνός Ιουνίου, που η Εκκλησία μας τιμά τα θαυμάσια της Κυρίας Θεοτόκου εν τω Άδειν, εόρτασε το Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας "Άξιον Εστίν" στη Βερδικούσσια Λάρισας. Ιερούργησε ο  Κτίτωρ του Ναού, Παν/τος Ιερομόναχος π. Αυγουστίνος Βρακάτος. 


Την ίδια ημέρα εόρτασε και το Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας "Άξιον Εστίν" στην Ασίνη Μεσσηνίας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς βοηθούμενος υπό του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.


Την ίδια μέρα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγίας στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης. Χοροστάτησε ο Τοποτηρητής Κρήτης, Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος μετά του ακάματου εφημερίου Ιερέως π. Ζαχαρίου Τσικρικάκη. Προσήλθαν πιστοί από όλη τη Μεγαλόνησο.


Κατά την εορτή του Ιερού Πατρός Αυγουστίνου του Επισκόπου Ιππώνος (15/6) τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο Καθολικό της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου Θήβας της Καθηγουμένης Ευφροσύνης. Συνιερούργησαν ο εορτάζων Ιερομόναχος π. Αυγουστίνος Βρακάτος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, και  ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Βησσαρίων Βάλλιος.



Τηνν 3η Ιουλίου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσσης Κακορατζιάς Λευκωσίας, ιστορική έδρα της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου και του πρώτου Επισκόπου (μετά την Καινοτομία) Αγίου Τριμυθούντος Σπυρίδωνος (+1963). Ιερούργησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος. Η φωτογραφία από την τέλεση του Αγιασμού του νέου μηνός.