2023/07/02

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

* Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το σημείο της ευκαμψίας του κοιμηθέντος Πρωθιεράρχου μας, Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κυρού Χρυσοστόμου. Το γεγονός είδαν ιδίοις όμμασι εκατομμύρια ανθρώπων, πιστών και απίστων. Είναι θλιβερό- όπως έχουμε ξανατονίσει- το βάθος της υποκρισίας των αθέων και απίστων που βλέπουν "Μεσαίωνα" στην ορθόδοξη παράδοση της καθιστής ταφής των Αρχιερέων και όχι στην βάρβαρη και μηδενιστική καύση των νεκρών, με τον θρυμματισμό των οστών και την ανυπαρξία, τη διάλυση, την απώλεια κάθε ελπίδα σωτηρίας και Αναστάσεως, μία μετά θάνατον εμμονική διακήρυξη απιστίας και αθεϊας. Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε, και δημοσίως, όσους εξέφρασαν την θλίψη τους στο ιστολογιό μας για την μνήμη του Αγίου Ιεράρχου κυρού Χρυσοστόμου.

* Κι εφέτος προσήλθε αντιπροσωπεία του Φαναριώτικου Πατριαρχείου για συμπροσευχή και συγχοροστασία στην "θρονική εορτή" των παπικών στην Ρώμη. Ο κ. Βαρθολομαίος λύνει και καθαιρέσεις Ρώσων κληρικών σε συνέχεια της αντιδικίας του με την Μόσχα. Ο κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης δήλωσε με παρρησία και δημοσίως ότι προσεύχεται στον "Αλλάχ"!!!

* Συγκλονίζεται η πατρίδα μας από συνεχή αποτρόπαια εγκλήματα που επιβουλεύονται την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ίδια τη ζωή του ανθρώπου ως Εικόνα Θεού. Η Θεοεγκατάλειψη της κοινωνίας είναι εμφανής και η εμμονή των Ορθόδοξων οικογενειών στις ορθόδοξες παραδόσεις και αξίες, ασφαλές εχέγγυο πνευματικής προόδου και επιβίωσης. Την ίδια στιγμή η τηλεόραση προβάλλει γκέι ραντεβού (!), αφίσες στο σύνταγμα και ταινίες για "ομοφοβικούς γονείς"... Κατά τα άλλα "κόπτονται" για το δημογραφικό! Την ίδια στιγμή έρχονται και σκάνδαλα Νεοημερολογιτών κληρικών να εντείνουν τη δυσωδία.

* Ετοιμάζονται για νέες ταυτότητες- κατά τον απερχόμενο υπουργό κ. Πιερρακάκη-  στις αρχές της νέας κυβερνητικής τετραετίας. Την ίδια στιγμή σε άρθρα όπως στα "ΝΕΑ" γινόταν αγωνιώδης έρευνα για το πόσοι είναι οι παλαιοημερολογίτες και οι Γ.Ο.Χ. και τι ψηφίζουν! Καταλαβαίνουμε όλοι τη αγωνία θα είχαν, εάν δεν υπήρχαν σχίσματα στη Γνήσια Ορθόδοξη Εκκλησία...

* Ολοκληρώθηκε η Μικτή Επιτροπή Διαλόγου Ορθοδόξων και Καθολικών στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου υπό τον "Πατριάρχη" κ. Θεόδωρο. Φυσικά επικεντρώθηκαν σε θέματα Πρωτοκαθεδρίας και όχι Ορθοδοξίας! Πάντως ο κ. Αρχοντώνης προβλέπει "ταχεία και ανεμπόδιστη" την ένωση και οι ευθύνες των Γνησίων Ορθοδόξων θα είναι μεγάλες. Ο κ. Θεόδωρος επισκέφτηκε εγκάρδια και τον Πάπα.


* Ζευγάρι αντρών ομοφυλόφιλών στις ΗΠΑ καταδικάστηκαν 9 φορές ισόβια διότι κακοποιούσαν σεξουαλικά και εξέδιδαν σε παιδοβιαστές τους δύο υιοθετημένους γιους τους!

* Η Παλαιοημερολογιτική Σύνοδος της Σλατιοάρα Ρουμανίας διέκοψε την Κοινωνία με του Φλωρινικούς και τους κοινωνούντες μετ' αυτών για λόγους πίστεως.

* Σημαντικά ντοκουμέντα αποκάλυψε το παλαιοημερολογίτικο ιστολόγιο "Κρυφό Σχολειό" για τον Μασώνο αποθανόντα "Μιλάνου" Ευλόγιο Χέσλερ. Το γεγονός το γνωρίζαμε προ πολλών ετών από τον Οσιώτατο π. Νείλο της Ιεραποστολής της Εκκλησίας μας στην Ελβετία. Από τον Μασώνο Ευλόγιο, που χειροτονήθηκε από τον Φλωριναίο "αρχιεπίσκοπο" Αυξέντιο Πάστρα, προέρχονται πλειάδα Φλωρινικών παρατάξεων ("Αυλώνος" Αγγέλου, "Αιγίνης" Αυξεντίου, "Λητής" Φιλόθεου Κυνηγαλάκη και άλλες). Ό ίδιος άνηκε και στους "Ενισταμένους" του Κυπριανού Κουτσούμπα όπως και στο Εθνικιστικό Ψευδοπατριαρχείο Ουκρανίας... Βλέπε φωτογραφία και έγγραφα παρακάτω.





* Εντύπωση προκαλεί ότι στην κεντρική Φλωρινική παράταξη όπως και σε άλλη πιο αυστηρή... εορτάζουν τον διώκτη των Κατακομβιτών Ορθοδόξων στην Ρωσία, τον Λουκά τον Ιατρό. Δεν είναι απορίας άξιον το ότι ένας εκ των τιμώντων ως "άγιο" αυτόν, φωτογραφίζεται περιχαρής και ζητά ευλογία από τον Οικουμενιστή "Αλεξανδρείας" κ. Θεόδωρο.

* Το Μύρο της Στέψης του Αγγλικανού Βασιλιά Κάρολου της Αγγλίας τέλεσε ο "Πατριάρχης" Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μαζί με Αγγλικανό "Αρχιεπίσκοπο". Σημεία των καιρών...

* Ο Ουκρανός Πρέσβης στο Βατικανό κ. Ανδρέας Γιούρας δήλωσε ότι η μετάβαση στο Νέο ημερολόγιο είναι ένδειξη ευγνωμοσύνης στις χώρες του δυτικού κόσμου!! Δηλαδή τον Παπισμό και τον Προτεσταντισμό...

* Η ευρωπαϊκή ένωση ετοιμάζει το "Πιστοποιητικό Γονεϊκότητας" ως πλάγια αναγνώριση της ομόφυλης γονεϊκότητας. Η Αγγλικανή παρασυναγωγή, πιστή στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, θα τολμήσει να καταργήσει τη φράση "Πάτερ ημών" από την Κυριακή Προσευχή για λόγους σεξιστικούς και πατριαρχικής νοοτροπίας!! Δεν αρκείται βέβαια εκεί αλλά θέλει να το γενικεύσει στη θρησκευτική ζωή της αιρετικής κοινότητας. Κατά πόδας και οι "συντηρητικοί" Παπικοί στο Βέλγιο ετοιμάζουν "ιερολογία γάμου" ομοφυλόφυλων ζευγαριών. Στην Πορτογαλία είναι σοκαρισμένη η κοινωνία από την σεξουαλική κακοποίηση 5.000 παιδιών από παπικούς κληρικούς.

* Σε Οικουμενιστική Συμπροσευχή στην Μητρόπολη Χαλκηδώνος τον Ιανουάριο, συμμετείχε ο εγκάθετος ψευτο-Ουκρανίας Επιφάνιος και κατόπιν επισκέφτηκε τον Πάπα. Παρόμοια Εβδομάδα Προσευχής τελέστηκε στο Σαν Φραντσίσκο αλλά και στη Νέα Υόρκη, παρουσία του "Αμερικής" κ. Ελπιδοφόρου στον Ναό του Αγίου Νικολάου, στο σημείο Μηδέν. Τέλος στην παρόμοια συμπροσευχή στην Ουκρανια παρέστησαν και οι Ουνίτες φυσικά της χώρας.


* Τρισάγιο για Μουσουλμάνους... έκανε ο Νεοημερολογίτης επίσκοπος Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος... Η ανθρωπιστική κρίση με τον πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων είναι κάτι το οδυνηρό αλλά δεν επιτρέπεται χάριν συναισθηματισμού η καταπάτηση της Ορθοδοξίας. Μπορούσε απλά να προσευχηθεί για τις ψυχές των ανθρώπων. 

* Συνεχίζεται ο πόλεμος και η εκκλησιαστική κρίση στην Ουκρανία με διωγμούς Χριστιανών, αρπαγές Ναών και δολοφονικές επιθέσεις. Από τους Ουνίτες και τους φίλους τους Οικουμενιστές κατελήφθη "πατριωτικώς" η Λαύρα του Κιέβου με ξυλοδαρμούς. Ακόμα και από την Ελλάδα προστρέχουν Ουκρανοί για αιματοχυσία όπως ο φλωρινικός "κληρικός" Βασίλειος Λίλο της Αυλώνας. Είναι τέτοιος ο φανατισμός που οι Καινοτόμοι του Ουκρανού Επιφανίου θέλουν να αλλάξουν τις ονομασίες των ορθοδόξων εκκλησιών από Ρώσσους Αγίου σε Ουνίτες ψευτικούς γιατί απλά δεν είχαν σχέση με την Ρωσία.

* Προωθείται υπό της Καινοτόμου Εκκλησίας η αγιοκατάταξη του Παπουλάκου. Καλό θα ήταν οι Καινοτόμοι να μιμούνται πρώτα τους Αγίους άνδρες και να τους τιμούν με τα έργα τους και ακολουθώντας το παραδειγμά τους. Επίσης οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι να μην αφήνουν το πνευματικό θησαυρό να κλέπτεται από τους προσκυνητές του Πάπα και των Αγγλικανών. Ο όσιος πατήρ Χριστόφορος Παπουλάκος κατέκρινε την μελετώμενη αλλαγή του ημερολογίου ως κίνηση των Μασόνων Αγγλικανών και Παπιστών, πολλές δεκαετίες πριν να εισαχθεί.

* Κόπηκε το δέντρο του Αγίου Νικολάου του Νέου στα Βούνενα. Παρ' όλα αυτά, όπως διαπίστωσαν και φέτος οι Ορθόδοξοι προσκυνητές. υπήρξε αιματοβλυσία. Σημεία των καιρών με τις δικές μας πτώσεις και τη ψύξη της αγάπης.

* Πάσχα με τους Προτεστάντες και τους Παπικούς έκαναν οι Καινοτόμοι της Σουηδίας. Ανυπομονούν για το επόμενο Πάσχα που ταυτίζεται ημερολογιακά για να ξεκινήσουν τον οικουμενιστικό συνεορτασμό.

* Οι Γερμανοί Παπικοί ψήφισαν κατα πλειοψηφία την εισαγωγή γάμων ομοφυλοφίλων. Παρόμοια κινούνται και οι Αγγλικανοί.

* Ο κύριος Βαρθολομαίος Αρχοντώνης προσέφερε σε Ουνίτη ψευδεπίσκοπο της Ουκρανίας, τον κ. Στεπάν Σους, ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο... Αναγνωρίζει Αρχιερωσύνη στους προδότες της ορθοδοξίας και προβατόσχημους λύκους... Θα τολμούσε να κάνει το ίδιο με ένα παλαιοημερολογίτη ή Γνήσιο Ορθόδοξο; Όχι, βέβαια! Όλες οι αιρέσεις και θρησκείες χωράνε στη καρδιά του γέροντα κ. Αρχοντώνη, πλην των Γνησίων Ορθοδόξων. Μάλιστα, ξεκίνησε να προσλαμβάνει και καθηρημένους κληρικούς εκ των Ρώσσων (Λιθουανία) σε αντίποινα για δικές τους δράσεις. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να συμμετάσχει κα σε παπική λειτουργία για την επέτειο της εκλογής του Πάπα.


* Πραγματοποιήθηκε η 11η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου "Εκκλησιών" (Αιρέσεων) στην Κολσρούη της Γερμανίας. Η χαρά του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ήταν μεγάλη.

* Διαθρησκειακή συμπροσευχή τελέστηκε για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία.

* Με νέο νομοσχέδιο προωθείται η εξάλειψη και η υποταγή των Ιερών Ησυχαστηρίων στους Καινοτόμους Μητροπολίτες και όσους υποταχτούν. Ο σκοπός προφανής: Από την μία να πάψουν οι "ανταρσίες" Μοναστηριών στην γραμμή του κρατικού επισκόπου και αφετέρου να σβήνεται πολύ γρήγορα κάθε ορθόδοξη εστία αντίστασης στον Οικουμενισμό.

* Συνάντηση σε Βουδιστικό μοναστήρι έκαναν αντιπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας με Βουδιστές ηγέτες, στα πλαίσια του διαθρησκειακού διαλόγου. Οι οπαδοί του κ. Βαρθολομαίου Αρχοντώνη φρόντισαν να προβάλουν ότι οι Ρώσσοι δεν είναι λιγότερο Οικουμενιστές από αυτούς. Άδικα ενοχλούνται στην προδοσία και στην υποταγή δεν τους φτάνει κανείς!

* Το αγωνιστικό περιοδικό "Άγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης" έπαψε να εκδίδεται αυτοτελώς και θα κυκλοφορεί ως ένθετο στο περιοδικό Βοανεργές της Μονής Εσφιγμένου. Θα πρέπει να δημοσιεύεται και ηλεκτρονικά προς ελευθερη πληροφόρηση αθανάτων ψυχών και όχι να περιοριστεί στο κέρδος.

* Με τον Αρμένιο "Πατριάρχη" κ. Ραφαήλ Μπέντρος συνατήθηκε ο Καινοτόμος "Αρχιεπίσκοπος" Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Είναι απορίας άξιον πόσης τιμής αξιώνονται Μονοφυσίτες και άλλοι αιρετικοί και με πόση απέχθεια οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι.

* Στην Ιταλία μετέβη ο κ. Βαρθολομαίος του εσβεσμένου Φαναρίου για συμπροσευχές με αιρετικούς και για σύσφιξη των σχέσεων με τους Παπικούς μέχρι την επιδιωκόμενη Ουνιτική ένωση. Να αποχαυνώνονται οι πιστοί πνευματικά και να μην κατανοούν αν ανήκουν στον Καλό Ποιμένα Χριστό ή κατασπαράζονται από τους νοητούς λύκους. Παρόμοιες Ιουδαιο- Χριστιανικές δράσεις τελέστηκαν στις Η.Π.Α.

* Από τις μεγαλύτερες βλασφημίες των Οικουμενιστών Λύκων του αντιχρίστου να προσφέρουν το βλάσφημο Κοράνι σε Μωαμεθανούς. Το έχει προσφέρει τόσο ο κ. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης επανειλημμένα όπως και ο Καινοτόμος "επίσκοπος" Κώου κ Ναθαναήλ. Το βλάσφημο κοράνι που υβρίζεται η Αγία Τριάδα, συνεχώς ο Χριστός ο Οποίος παρουσιάζεται να "παραπονείται" στον Άναρχο Πατέρα γιατί προσκυνήται ως Θεός (!), με ατελείωτες διαστρεβλώσεις, πλάνες, ηθικολογίες, φοβέρες και απειλές, και πυκνές φαντασιώσεις παρμένες από την αραβική έρημο με παρθένους/ες και.. χουρμαδιές! Αυτό το βιβλίο που πλάνησε με το σπαθί και τη φοβέρα και βλασφημεί συνεχώς τα Άγια Δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως, το εκτύπωσε στο Σαμπέζυ το Πατριαρχείο με τη χορηγεία πλούσιας εφοπλιστικής οικογένειας στα ελληνικά!!! Να δώσει ο Άγιος Τριαδικός Θεός να στερεωθεί η Γνήσια Ορθοδοξία και να γίνει πονοκέφαλος όπου αυτοί στηρίζουν το δαιμονικό έργο του αντιχρίστου Μωάμεθ. Τρίζουν τα ματωμένα κόκκαλα των Αγίων Νεομαρτύρων και Εθνομαρτύρων μας! 

* Όσα έχουμε προαναφέρει δεν τα γνωρίζει ο Ψευτοηγούμενος Βαρθολομαίος της Φανταστικής "Μονής Εσφιγμένου". Του έχουμε την πιο έξυπνη λύση! Αντι να επιτίθεται στους Παλαιοημερολογίτες, Γνήσιους Εσφιγμενίτες κα Γ.Ο.Χ. να αναλάβει αυτός τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και τη στηλίτευση όλων των βλασφημιών και αιρέσεων των προϊσταμένων του! Έτσι δεν θα ασχολούνται με τις αποκαλύψεις των Αντιοικουμενιστών και ανθενωτικών με τις αιρέσεις.

* Δεκάδες νεκροί και σε κρίσιμη κατάσταση στην Κένυα έπειτα από νηστεία μέχρι θανάτου (ασιτεία) με καθοδήγηση αρχηγού αίρεσης. Η νηστεία είναι παθοκτόνος, όχι ανθρωποκτόνος. Μέσα στον σκοτισμό της αίρεσης αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό. Πολύ ορθά παρατηρεί ένας Θεολόγος: Οι θρησκείες (και αιρέσεις) είναι νευρώσεις και η Ορθοδοξία η αληθής θεραπεία. Είθε το φως του Αγίου Πνεύματος να φτάσει σε κάθε σκοτεινή γωνιά της γης.