2023/06/18

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

    

Παράκληση Ενορίας Γ.Ο.Χ. Κατερίνης

Από την εορτή του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στον Λογγά Μεσσηνίας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς.



Την ίδια ημέρα, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Ηρακλείου και πάσης Κρήτης στην πρωτεύουσα της Μεγαλονήσου. Χοροστάτησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος μετά του ακάματου εφημερίου, Αιδ/του Ιερέως π. Ζαχαρία Τσικρικάκη.


Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο ιστορικός ενοριακός Ιερός Ναός των Αγίων Ισαποστόλων Κωνστνατίνου και Ελένης στο Καπαρέλλι Θήβας. Συνιερούργησαν οι Παν/τοι Ιερομόναχοι π. Αυγουστίνος Βρακάτος και ο εφημέριος π. Βησσαρίων Βάλλιος.




Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του μεγάλου Αγίου Ιεράρχου Αχιλλείου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσσης, στην εν ζωή έδρα του, την Λάρισα. Στον Καθεδρικό Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Λάρισας, ιερούργησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και έξαρχος Θεσσαλίας, ο οποίος κήρυξε καταλλήλως το θείο λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργιάς, ο Σεβ/τος κ. Ιγνάτιος, μετά μοναχών και λίγων πιστών, μετέβη να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα του μεγάλου αυτού Πατρός της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στον Μητροπολιτικό φερώνυμο Ναό.





Από την αγρυπνία στον ιερό τόπο του μαρτυρίου του Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στα Βούναινα Λάρισας. Συνιερούργησαν οι Παν/τοι Ιερομόναχοι π. Αυγουστίνος Βρακάτος και π. Ευθύμιος Κωτούλας, χοροστατούντος του Σεβ/του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου. Προσήλθαν πολλοί πιστοί από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε η ιερά Παράκληση του Αγίου όπου τελείται το θαύμα του "αίματος" στα δέντρα πάνω στα οποία μαρτύρησε.



Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος μετέβη και ιερούργησε στην Έδρα της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. Κύπρου, την ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσσης Κακορατζιάς Κοφίνου. Την ίδια ημέρα πανηγύρισε και η ανδρώα Ιερά Μονή Απάντων των Αγίων στην Κορφή Λεμεσού του Γέροντος π. Θεοδοσίου Ιερομονάχου.