2023/06/19

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

 



Με αγιορείτικη κατάνυξη και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη των εν Άθω Οσίων Ασκητών και Πατέρων στην φερώνυμη ανδρώα Ιερά Μονή στην Οινόη Αττικής, η οποία τυγχάνει πνευματικό προπύργιο και φυτώριο της γνησίας Ορθοδοξίας.  Το Σάββατο τελέστηκε ο μικρός εσπερινός και προσφέρθηκε τράπεζα στις δεκάδες των προσκυνητών που προσήλθαν. Περί τις 10 μ.μ. ξεκίνησε η ιερά αγρυπνία η οποία περατώθηκε περί τις 10:30 της επομένης. Μεγάλος (σωματικά) απών ο αοίδιμος Μητροπολίτης Θηβών και Γέρων της Μονής κυρός Χρυσόστομος, του οποίο το σκήνωμα αναπαύεται στο κοιμητήριο της Μονής.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής & Μεγαρίδος κ. Κοσμάς βοηθούμενος υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Ευθυμίου και π. Δαμασκηνού της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου. Τα Αναλόγια πλαισίωναν χοροί Πατέρων της Μονής, μετά των μουσικολογιώτατων Πατέρων, Ιερομονάχου π. Αυγουστίνου Βρακάτου και Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου Δημουλά,  βοηθούμενοι από καλλίφωνους λαϊκούς ψάλτες. Τον Θείο λόγο κήρυξε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς για την προσφορά των Οσίων Πατέρων του Άθω, τη Νέα Εποχή, την ανάγκη αγάπης, ομόνοιας και έλλειψης μίσους. 

Ακολούθησε τράπεζα επίγειων αγαθών, τα οποία με αγάπη και φροντίδα παράθεσε η Αδελφότητα των Μοναχών ενώ ο Σεβ/τος Αττικής αναγίγνωσκε βίους Αθωνιτών Οσίων ώστε να συνδυάζεται η πνευματική τροφή με την υλική. Οι πιστοί, προερχόμενοι από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας επέστρεψαν στα ίδια δοξάζοντες τον Τριαδικό Θεό και τους Αγίους Του εν τω Αγιωνύμω όρει του Άθω. 








Μία άποψη της θέας της Μονής όπου διακρίνεται το Κοιμητήριο.