2022/02/21

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

 

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΚΥΠΡΟΥ

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου τελέστηκε Κανονικώς και Ορθοδόξως η εις Διάκονον Χειροτονία του Οσιοτάτου Μοναχού π. Δαμασκηνού, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Κορφής Λεμεσού. Την Χειροτονία τέλεσε ο Σεβ/τος  Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, βοηθούμενος υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Θεοδοσίου Στυλιανού (Γέροντος του νεου Διακόνου από την Κύπρο), π. Ευθυμίου Κωτούλα και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου. Η ιεροπραξία έλαβε χώρα στην στον ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Δίβρη Λαμία.

Την Κυριακή του Ασώτου, ο ευλαβέστατος Ιεροδιάκονος π. Δαμασκηνός προήχθη στο υψηλό υπούργημα τη Ιερωσύνης παρά των τιμίων χειρών του Σεβ/του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λαμίας. Παρέστησαν οι ανωτέρω αναφερόμενοι Πατέρες (πλην του π. Ευθυμίου που λειτούργησε σε έτερο Ναό) και πολλοί πιστοί που αναφώνησαν με χαρά και συγκίνηση το "Άξιος" για τον νέο Ιερέα της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου. Μακάρι το παραδειγμά του να οδηγήσει νέους Κληρικούς στο Ιερό Θυσιαστήριο που τόσο έχει ανάγκη το λογικό Ποίμνιο της Εκκλησίας και να στρέψει σε επιστροφή όσους ασώτως εγκατέλειψαν τον Πατρικό Οίκο της Εκκλησίας. Άξιος!







ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, πανηγύρισε ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας. Ιερούργησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ/τος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος και παρέστησαν συμπροσευχητικά πολλοί πιστοί κυρίως από την Ανατολική Αττική. Ο Σεβ/τος Αττικής κ. Κοσμάς κήρυξε καταλλήλως και το Θείο Λόγο. 




ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Την φετινή Κυριακή του Ζακχαίου, τελέστηκε μετά την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρου Καλαμάτας, η λιτάνευση των ιερών Λειψάνων και της ιεράς εικόνας του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, προστάτου των ασθενών με λοιμώδη νόσων αλλά και κατά των νοσηρών αντιχριστιανικών μέτρων που εξεδίωξαν την Εκκλησία.