2021/07/05

ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΣΙΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

Με αγιορείτικη κατάνυξη και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη των εν Άθω Οσίων Ασκητών και Πατέρων στην φερώνυμη ανδρώα Ιερά Μονή στην Οινόη Αττικής, η οποία τυγχάνει πνευματικό προπύργιο και φυτώριο της γνησίας Ορθοδοξίας καθώς η ευάριθμη Αδελφότητα της Μονής- κυρίως νέων στην ηλικία μοναχών- έχει αναδείξει αρκετούς κληρικούς.  Το Σάββατο τελέστηκε ο μικρός εσπερινός και προσφέρθηκε τράπεζα στις δεκάδες των προσκυνητών που προσήλθαν. Περί τις 10 μ.μ. ξεκίνησε η ιερά αγρυπνία η οποία περατώθηκε το μεσημέρι της επόμενης (συνολικά 14 ώρες). 

Προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας και Γέρων της Μονής κ.κ. Χρυσόστομος μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής & Μεγαρίδος κ.κ. Κοσμά βοηθούμενοι υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Θεοδοσίου Στυλιανού (από την Εκκλησία της Κύπρου) και π. Ευθυμίου και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου (Αδελφών της Μονής) των ετέρων Πατέρων εξυπηρετούντων εφημεριακές ανάγκες. Τα Αναλόγια πλαισίωναν χοροί Πατέρων της Μονής βοηθούμενοι από καλλίφωνους λαϊκούς ψάλτες. 

Τον Θείο λόγο κήρυξε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς για την προσφορά των Οσίων Πατέρων του Άθω. Μετά την απόλυση ομίλησε για λίγο αλλά καίρια ο Πανιερώτατος Πρωθιεράχης της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος ζητώντας με συγκίνηση να αγαπήσουμε τον Χριστό και να είμαστε σε πνευματική εγρήγορση για τους κινδύνους που μας περικυκλώνουν.

Ακολούθησε τράπεζα επίγειων αγαθών, τα οποία με αγάπη και φροντίδα παράθεσε η Αδελφότηταν των Μοναχών ενώ ο Σεβ/τος Αττικής ομιλούσε για την επικαιρότητα και τις πνευματικές προκλήσεις ώστε να συνδυάζεται η πνευματική τροφή με την υλική. Οι πιστοί, προερχόμενοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου επέστρεψαν στα ίδια πνευματικά ενισχυμένοι και δοξάζοντες τον Τριαδικό Θεό και τους Αγίους Του εν τω Αγιωνύμω όρει του Άθω.