2021/07/31

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

* Μεγάλη ταραχή, σύγχυση και διαίρεση προκαλεί ο έμμεσος ή άμεσος εξαναγκασμός για εμβολιασμό με τα νέα πειραματικά σκευάσματά. Συγκρούσεις και διαδηλώσεις σκιάζουν την κοινωνική ειρήνη. Δεν γίνεται να μην υπάρχει σεβασμός του αυτεξουσίου του ανθρώπου. Ο ίδιος ο Κύριος μας ρωτούσε πρώτα τους ασθενείς αν θέλουν να γίνουν καλά. Πέρα από το ιατρικό τομέα, δεν μπορεί να παραθεωρηθεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί κυτταρικές γραμμές εκτρωθέντων εμβρύων (για "θεραπευτικούς σκόπους" για την Κρατική Ιεραρχία της Ελλάδος!!!) και οτι υπάρχουν πνευματικά ζητήματα συνειδήσεως που πρέπει να γίνουν σεβαστά. Ήδη η διεθνή αμνηστεία καταδικάζει την χώρα μας για αστυνομική βία κατά των διαδηλώσεων με πρόφαση την πανδημία. 

* Ας διαβάσουν οι ακολουθούντες την Καινοτομία του Νέου ημερολογίου, ποιον θεωρεί "Προκαθημενό του" ο νέος "Μητροπολίτης" Ιταλίας κ. Πολύκαρπος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως: «Ἡ συνάντηση μὲ τὸν Πάπα Φραγκίσκο πῆγε πολὺ καλά. Ἦταν μιὰ πολὺ ἐγκάρδια συνάντηση ἑνὸς νέου μὲ τὸν ἀγαπημένο του πατέρα, μιὰ συνάντηση ἑνὸς ἐπισκόπου μὲ τὸν προκαθήμενο καὶ πατριάρχη του. Ὁ Ἅγιος Πατέρας εἶναι μεγάλη, γνήσια καρδιά. Ζήτησα τὴν παπικὴ εὐλογία του γιὰ τὸ ἔργο μου... Τὸ ταξίδι τῶν Καθολικῶν καὶ τῶν Ὀρθοδόξων πρὸς τὴν πλήρη ἑνότητα βρίσκεται στὸν σωστὸ δρόμο... Πιστεύω ὅτι ὁ στόχος αὐτὸς ἔχει ἤδη ἐπιτευχθεῖ στὸ ἐπίπεδό τῶν πιστῶν...».

* Στο Τσοτύλι Κοζάνη επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ γιατί τελέστηκε Λιτανεία Ιεράς Εικόνας. Ο Καινοτόμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απειλεί να κόψει τον μισθό των ιερέων του που δεν είναι υπέρ του εμβολιασμού και να απολύσει υπάλληλους. Πρώτυπο εργοδότου... Την ίδια στιγμή κληρικοί καταδικάζονται γιατί έκαναν την Ανάσταση στις 12 όπως γίνεται πάντα!

* Το 2025 που συμπληρώνονται τα 1500 χρόνια από την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο και τελείται κοινό Πάσχα Ορθοδόξων και Παπικών φαίνεται να επιθυμούν να προωθήσουν την ένωση των "Εκκλησιών". Ο γράφων θεωρεί πιο πιθανό στόχο να έχουν το 2054 που συμπληρώνονται τα 1000 χρόνια της αποσχίσεως των Παπικών από την Εκκλησία.

* Μια εκκλησία σχεδόν καθε 15 μέρες χάνει η Γαλλία από εμπρησμούς, κατεδαφίσεις και άλλες αιτίες. Ναοί Παπικών καίγονται και στον Καναδά ως αποτέλεσμα καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης από παπικούς κληρικούς. Την ίδια στιγμή στην Γερμανία κτίζεται Πανθρησκειακός Ναός και αυτοπροβάλλονται αιρετικοί "μεσσίες". Στην ίδια χώρα γίνεται προσπάθεια Προτεσταντών και Καθολικών για κοινά μυστήρια και αμοιβαία συμμετοχή στις τελετές.

* Με έμμεσες ομολογίες δικαίωσης, μειώθηκαν οι παράλογες και εξοντωτικές ποινές των Εσφιγμενιτών από τα αστικά δικαστήρια. Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και επικράτησε κοινή λογική για απόντες. Την ίδια στιγμοί που γνήσιοι Εσφιγμενίτες καταδικάζονται, οι Καθηγούμενοι Παντοκράτορος  και Ξενοφώντος προσκαλουν τον αρχηγό των Σχισματικών της Ουκρανίας Επιφάνειο στο Άγιον Όρος.

* Φρίκη προκαλούν οι 6 τελευταίες δολοφονίες γυναικών από οικείους του. Όσο η κοινωνία μας θα απομακρύνεται από τον Χριστό, την πηγή της χαράς και της ψυχικής υγείας, τόσο θα βλέπουμε διαβολικά εγκλήματα.

* Και φέτος συμμετείχε αντιπροσωπεία του Πατριαχείου Κωνσταντινουπόλεως στην εορτή του Αποστόλου Πέτρου κατά την Παπικοί τάξη. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στην Παπική Λειτουργία ο "Χαλκηδώνος" Εμμανουήλ και ο "Πατριάρχης" Αντιοχείας Ιωάννης. Ο τελευταίος δεν είχε λάβει μέρος στην αιρετική Σύναξη του Κολυμπαρίου για προσωπικούς λόγους αλλά όταν έχουν μαθητεύσει στα κέντρα του Παπισμού στη Δύση, πως να μην συμπροσεύχονται, καταπατώντας τους Ιερούς Κανόνες και να μην ονειρεύονται μία οικουμενιστική ένωση με όλα τα "πιστεύω", αιρετικά και μη.



* Στις 27 Ιουνίου 2021 τελέστηκε Οικουμενιστικο Συνέδριο Καινοτόμων, Μονοφυσιτών και Προτεσταντών στην Ολλανδία. Παρέστησαν άπαντες συμπροσευχόμενοι για κοινή συνεργασία και άνευ Ορθοδοξίας ένωση.


* Αξιότιμοι αναγνώστες μας επισημαίνουν τον κίνδυνο των απατεώνων ψευδεπισκόπων, ψευτοπαλαιοημερολογιτών, χειροτονήμενων απο τον Μασόνο Ευλόγιο Χέσλερ ή άλλους που έχουν συλληφθεί για παιδεραστία και άλλες ανώμαλες πράξεις. Και στο παρελθόν έχουμε τονίσει να μην εμπιστεύεται ο λαός τον κάθε απατεώνα του διαδικτύου που φορά ράσα και παριστάνει τον Παλαιοημερολογίτη. Μόνο εντός της Εκκλησίας παρέχεται αφάλεια πνευματική και αναγνωρίζεται ο Καλός Ποιμένας υπό του Ποιμνίου Του.