2020/03/09

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

* Οι Οικουμενιστές του Φαναρίου προβάλλουν περιχαρώς έρευνα Κοινωνιολόγων στην Ουκρανία για την συμπάθεια προς το σχισματικό μόρφωμα που δημιούργησαν, ακόμη και με Αυτοχειροτόνητους. Πέρα του ότι ελπίζουν πλέον μόνο "επί υιούς ανθρώπων" και όχι στον Τριαδικό Θεό, την αλήθεια των πραγμάτων την μαρτυρούν οι κακοποιήσεις Χριστιανών και οι καταλήψεις Ναών στην Ουκρανία και όχι τα τυχαία (;) τηλεφωνικά δείγματα.

* Και ενώ αυτά συμβαίνουν, το Σεργιανιστικό Πατριαρχείο Μόσχας επιμένει αμετανόητα στον οικουμενιστικό δρόμο. Στις 3 Φεβρουαρίου 2020 συνήλθε ομάδα εργασίας  για το συντονισμό διμερών σχέσεων με τους Μονοφυσίτες της Ινδίας ("Συριακή εκκλησία" Μαλανκάρ). Ο θεολογικός διάλογος δεν μπορεί να συνοδεύεται από εκπτώσεις στην Ορθόδοξη πίστη, ούτε να είναι αφορμή για συλλείτουργα και συμπροσευχές.


* Μοσχοβίτης "επίσκοπος" και φαναριώτης αρχιμανδρίτης, υπέγραψαν με αιρετικούς χάρτη συνεργασίας. Στην φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε πρώτον αριστερά τον Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Παπαβασιλείου, Αρχιερατικό Επίτροπο στην Αρχιερατική Περιφέρεια Εμιλίας Ρωμανίας του Πατρ. Κωνσταντινουπόλεως. Δεύτερος από δεξιά (αριστερά του Καρδιναλίου) είναι ο "Επίσκοπος" Μπογκορόντσκ Αμβρόσιος. Ο Αμβρόσιος εξελέγη από την "Σύνοδο του Πατριαρχείου Μόσχας" στις 30 Μαΐου του 2019 με τον τίτλο Μπογκορόντσκ, για να διακονήσει τις Μολδαβικές ενορίες στην Ιταλία. Η νέα αυτή Επισκοπή εντάσσεται στο Ρωσικό Εξαρχάτο για την Δυτική Ευρώπη.


* Δεν προκαλούν εντύπωση πια οι καινοτομίες των επισκόπων του Νεοημερολογιτισμού όπως του "Τρίκκης" κ. Χρυσοστόμου να ευλογεί την  τη χρονιά της Μασονικής οργάνωσης Ρόταρυ και του "Καλαμαριάς" κ. Ιουστίνου να επιτρέπει την συμμετοχή λαϊκών στην τελετή χειροτονίας νέου κληρικού του. Μάλιστα το γεγονός καυτηριάστηκε από τα Οικουμενιστικά, Φιλοπατριαρχικά διαδικτυακά μέσα.

* Στις 25 Ιανουαρίου του 2020 διοργανώθηκε οικουμενιστική συμπροσευχή στον Ορθόδοξο Ναό Cașin κοντά στην Αψίδα του θριάμβου στο Βουκουρέστι. Εκεί οι εκ των Ορθοδόξων οικουμενιστές συμπροσευχήθηκαν με εκπροσώπους 6 αιρετικών ομολογιών. Περίπου 18 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και 2 παιδιών, βρέθηκαν στον Ναό για να διαμαρτυρηθούν. Η ομάδα χωρίστηκε στα δύο. Ορισμένοι στάθηκαν στο πεζοδρόμιο με ιερές εικόνες και πανό, ενώ άλλοι μοίρασαν στους εισερχόμενους φυλλάδια με αντικουμενιστικό περιεχόμενο και την επισήμανση ότι οι συμπροσευχές με τους αιρετικούς απαγορεύονται. Κάποιοι που δεν γνώριζαν τι συνέβαινε μέσα στον Ορθόδοξο Ναό ενημερώθηκαν με αυτόν τον τρόπο για τους Κανόνες της Εκκλησίας. Ένας είπε ότι δεν θα ξαναπατήσει σε αυτήν την εκκλησία.


* "Στο πλαίσιο της Εβδομάδας σκέψης και προσευχής για την ενότητα των Εκκλησιών, στην Κέρκυρα, μετά από πρωτοβουλία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής και τους Αρχιεπισκόπου Καθολικών Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας Ιωάννη Σπιτέρη, πραγματοποιήθηκε στον παπικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο), μία μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα τελετή, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι και πιστοί των χριστιανικών δογμάτων που συνυπάρχουν στο νησί" ενημερώνουν οι εκεί παπικοί.


* Μία έκπληξη επιφύλαξε ο Νεοημερολογίτης "Αρχιεπίσκοπος" Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σ’ όσους παρακολούθησαν τη διάλεξή του, την πρώτη μέρα του Συνεδρίου της Ηγεσίας των 100, όπου απαντώντας σε ερώτηση, ανακοίνωσε – σύμφωνα με την ιστοσελίδα theorthodoxworld.com – ότι "οποιοσδήποτε έχει νυμφευθεί σε Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να λάβει Θεία Κοινωνία, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι Ορθόδοξος". Σημειώνοντας ότι το 50% όλων των "ορθοδόξων" στην Αμερική είναι προσήλυτοι (το ποσοστό είναι 25% στην "Αρχιεπισκοπή Αμερικής"). Το θράσος των Οικουμενιστών του Φαναρίου δεν γνωρίζει πια όρια. Ο κ. Ελπιδοφόρος κυκλοφορεί συχνά με κοστούμια ως απλός λαϊκός (όπως στην πραγματικότητα είναι) ενώ στην έκθεση του Πατριαρχείου στο Φανάρι πωλούνται διακοσμητικά πιάτα με τις αγκαλιές Πάπα- Βαρθολομαίου. Να τους βλέπουν και να εφραίνονται οι εχθροί της Παναγίας και του Υιού της καθώς τους αποκάλεσε η Θεοτόκος ενώ έρχονταν να δολοοφονήσουν τους αντιστεκόμενους Αγιορείτες Πατέρες επί Βέκκου.



* Σε Διαθρησκειακή συνάντηση στην Σαουδική Αραβία προσέτρεξε ο "Μητροπολίτης" Γαλλίας κ. Εμμανουήλ του Οικουμενιστικού Πατριαρχείου. Ο ίδιος κατηγορείται από διαδυκτιακά δημοσιογραφικά μέσα για σκάνδαλο με τον νεαρό συνεπίσκοπο του στην Γαλλία με αφορμή διάρρηξη στα εκεί γραφεία τους. 


* Διεξήχθη οἰκουμενιστική συμπροσευχή ἐν Κιέβῳ τῶν σχισματικῶν Οὐκρανῶν, παρουσίᾳ "Ὀρθοδόξων" (!!!) Οὐνιτῶν (κρυφοπαπικῶν…), Προτεσταντῶν καί ἄλλων χριστιανικῶν ὁμολογιῶν καί Ἑβραίων, μέ ἀπώτερο στόχο τήν «ἕνωση» ὄχι μόνο τῶν χριστιανῶν (Σχισματικών καί αἱρετικῶν…), ἀλλά ὅλων τῶν θρησκειῶν (ἐφόσον παρίστατο καί Ἑβραῖος ἐκπρόσωπος), μέ προεξάρχουσα ἀναφορά στό πρόσωπο καί στίς «ἰδέες» τοῦ Πάπα Φραγκίσκου! Ἀνάμεσα σέ αὐτά πού δήλωσε ὁ ἐκπρόσωπος τῶν σχισματικῶν Οὑκρανῶν «Ἐπίσκοπος» Ἀλέξανδρος Ντραμπίνκο, ἦταν καί τό ἑξῆς: «Οι πράξεις του Αγίου Πατρός (ο πάπας του Βατικανού!!) είναι τόσο γεμάτες από ενέργεια της αγάπης και ελέους που η καρδιά μας αισθάνεται αναμφισβήτητα ότι είναι κάτι πραγματικό. Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου είναι μια συγκεκριμένη πρόκληση για εμάς ορθόδοξους και μια πρόκληση για τους χριστιανούς στον πλανήτη γενικά». Το εργαστήριο του Οικουμενισμού στην Ουκρανία σε πλήρη λειτουργία και με υπερωρίες. 
Την ίδια στιγμή υπήρξε διαμάχη διότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αρνήθηκε σε Ουκρανό ψευδοκληρικό να λειτουργήσει σε Ναό ορθόδοξο και τελικά λειτούργησε σε παπικό στα Ιεροσόλυμα. Οι Ρώσοι εγκαλούν τους Φαναριώτες και οι τελευταίοι απορούν αφού έτσι γίνεται μετά την Οικουμενιστική Εγκύκλιο του 1920 που ανέχονται με την κοινωνία οι του Πατριαρχείου Μόσχας.



Ολοκληρώθηκε η "Σύναξη Προκαθημένων" με πρωτοβουλία του "Πατριάρχη" Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου. Έλάβαν μέρος μόνο 6 από τις 14 αυτοκέφαλες ¨Εκκλησίες" της Καινοτομίας και των κοινωνούντων με αυτήν στα πλαίσια του Οικουμενισμού. Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των Αντιοικουμενιστών (Αποτειχισμένων κλπ. εκ της Καινοτομίας) καθώς δεν πήρε ουσιαστικές αποφάσεις και δεν προκάλεσε θετικές εξελίξεις. Βγήκε στην επιφάνεια πως το μόνο τα συμφέροντα και οι δικαιοδοσίες διακυβεύονται (βλέπε διένεξη του Πατριαρχείου Αντιοχεία για το Κατάρ που δεν προσήλθε) και όχι η πράσπιση των Ορθοδόξων δογμάτων. Όλα στις πλάτες του αναξιοπαθούντος Ουκρανικού λαού με ευθύνη του κ. Βαρθολομαίου. Ο Αιρεσιάρχης του Φαναρίου έχει τυλίξει τους περισσότερους σε μια "κόλλα χαρτί" με την Αιρετική "Σύνοδο του Κολυμπαρίου" και προωθεί με επιμονή το νέο, 8ο εωσφορικό δόγμα του, του "Πάπα της Ανατολής". Οι λόγοι προφανείς και σε μικρά παιδιά αφού πλέον οι Οικουμενιστές δεν μπαίνουν στον κόπο να κρύβονται ή να υποκρίνονται.



* Το Ρωσικό "Πατριαρχείο" συνεχίζει τον οικουμενιστικό κατήφορο.  Τα δημοσιαγραφικά μέσα ενημερώνουν: "Συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο. Στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στο Αποστολικό Μέγαρο του Βατικανού πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ μετέφερε στον Πάπα Ρώμης τον χαιρετισμό του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου. Με τη σειρά του ο Πάπας ζήτησε τον Ιεράρχη να μεταφέρει τον αδελφικό του χαιρετισμό στον Αγιώτατο Πατριάρχη."

* Τέλη του παρελθόντος έτους ο "Μητροπολίτης" Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο του "Πατριαρχείου" Σερβίας βάπτισε γυναίκα που έκανε αλλαγή φίλου σε άντρα (τρανσέξουαλ) με αντρικό όνομα. "Η ΛΟΑΤ κοινότητα πανηγυρίζει αναδεικνύοντας και τονίζοντας την χριστιανική αγάπη, και ευγνωμονεί την Μητρόπολη Μαυροβουνίου διότι δέχεται στην αγκαλιά της όλα τα παιδιά της."


* Πρίν λίγες μέρες δέχτηκε ο πάπας του Βατικανού ομάδα "ορθοδόξων" και Μονοφυσιτών σπουδαστών για να τους ευλογήσει δηλαδή να τους προσυλητίσει στην εξουσία του. Πλήθος προκαθημέων και ανώτερων της Καινοτομίας έχουν αποφοιτήσει των παπικών ιδρυμάτων. Ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίους του Φαναρίου είχε καθηγητή του τον τέως πάπα Ράτσινγκερ. "Ο Πάπας Φραγκίσκος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες σε μια επίσκεψη μελέτης νέων ιερέων και μοναχών των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών και τους ενθάρρυνε να μοιραστούν το δώρο του Πνεύματος καθώς μαθαίνουν περισσότερα για την Καθολική Εκκλησία. Συγκεκριμένα, 18 νέοι ορθόδοξοι ιερείς και μοναχοί περνούν αυτήν την εβδομάδα στη Ρώμη κατόπιν πρόσκλησης του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας. Η επίσκεψη μελέτης αποσκοπεί στην εμβάθυνση της κατανόησης της Καθολικής Εκκλησίας." αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

* Ειρωνεύεται ο Φαναριώτης "επίσκοπος" Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος τους Βουδιστές γιατί δημιούργησαν ρομπότ- βουδιστή ιερέα ενώ αυτοί- σεβόμενοι τάχα τον άνθρωπο- προτίμησαν στην "Σύνοδο του Κολυμπαρίου" να επιτρέψουν τον δεύτερο γάμο των ιερέων. Μόνο που του διαφεύγει ότι αυτό είναι παράβαση των Ιερών Κανόνων των Αγίων Πατέρων και της δισχιλιετούς Ορθοδόξου παραδόσεως. Ψιλά γράμματα για τον ίδιο. Άλλωστε στον χώρο τους ξέρουν κι άλλους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων ηθικών προβλημάτων. Σε πρόσφατο άρθρο ο ίδιος μελετά το βουδιστικό γυναικείο "μοναχισμό" και αναρωτιέται για το μέλλον της ιεροσύνης σε σύγκριση με τις προτεσταντικές παραφυάδες που χειροτονούν γυναίκες.

* Είναι θλίβερο πως ο εγωισμός (η υπερηφάνεια) κρατάει τον άνθρωπο στην πλάνη της αίρεσης. Έτσι κάποιοι Θεσσαλονικείς που παραμένουν σε εκκλησιολογικές κλπ. πλάνες κηρύττουν την μία κακόδοξια πάνω στην άλλη για να στηρίξουν ένα σαθρό οικοδόμημα που θα τους καταπλακώσει. Ανατρέπουν όλη την ένσαρκο του Σωτήρος Χριστού οικονομία και φλυαρούν ότι ο άνθρωπος σωζόταν και πριν την ίδρυση της Εκκλησίας (Νέα Διαθήκη), στην εποχή της Παλαιάς Διαθήκης. Άρα μάταιη- κατ΄ αυτούς η σάρκωση του Θεανθρώπου, η Σταυρική Θυσία, η εις Άδην κατάβαση Του για να απελευθερώσει τις ψυχές Δικαίων και μετανοημένων, η εκ του Τάφου Έγερσις, η Αγία Πεντηκοστή και το κήρυγμα των Αποστόλων. Ξεχνούν ακόμη και το "Σύμβολο της Πίστεως": "Τὸν δι’ ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν" και κυρύττουν τα Μυστήρια ήδη από την Παλαιά Διαθήκη όπως έχουν στην Εκκλησία της Χάριτος, προκαλώντας τον οίκτο της πτώσης τους.



* Δεν είναι ο χώρος ο επιβεβλημένος να σχολιάσει σε πρέπουσα έκταση την "Εγκύκλιο" του Μοναχού Αμφιλοχίου Ταμπουρά (φερομένου ως "επισκόπου" που διέκοψε κοινωνία με τον π. Κήρυκο Κοντογιάννη) κατά της ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδος. Έχει εκδώσει δεκάδες φυλλάδια ο ίδιος από το 1990 έως σήμερα αναμασώντας τις ύβρεις κατά της αγίας εικόνας ως "λατινική", "αιρετική", "βλάσφημη", "ειδωλική ποίηση" διανθισμένα με ειρωνίες και επιθετικά σχόλια. Απορεί πως "οἱ Γ.Ο.Χ. πιστεύουν εἰς τήν νέαν Ἰταλικήν πολυθεΐαν". Εϊναι καλό βήμα ότι ξεχωρίζει τον ευατό του από τους Γνησίους Ορθοδόξους και κατανοεί ότι τραβά τον δικό του εξωεκκλησιαστικό δρόμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως σήμερα οι εικονομαχικές φατρίες αυτοαποκαλύφτηκαν δίοτι- κατά τη διαβεβαίωση του Κυρίου- "Ου γαρ εστι κρυπτόν ό ου φανερόν γενήσεται" (Λουκάς Η', 17). Έτσι βλέπουμε να αλληκατηγορούνται για το ποιος την θεωρεί πιο "αιρετική", ποιος υποκρίνεται περισσότερο για τον λαό τους που υποτιμούν την αντίληψη και ποιος "γλείφει" (λέγε προσκυνά), υποκριτικά ή μη, εκεί που φτύνει. Θα κλείσουμε με την παράθεση ενός αποσπάσματος από τον "Κήρυκα Γ.Ο." με το οποίο επιτράπηκε στον εν λόγω Ιερομόναχο να λειτουργήσει από την Ανδρεϊκή Σύνοδο. Προκειται για το Πρακτικό της 11.1.1994 της ενωμένης τότε Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες:

Ανακριτής: Την πρώτην Εγκύκλιον την δέχεσθε;
π. Αμφιλόχιος: Σας έχω δηλώσει και άλλη φοράν ότι την εδέχθην και την δέχομαι.

Ανακριτής: Πρέπει ωρισμένες φράσεις από την εργασία σας να τας αποκηρύξετε ή να τας καταδικάσετε αυτάς συγκεκριμένως.

π. Αμφιλόχιος: Δεν θέλω να αγνοή κανείς από τους Σεβ/τους Αρχιερείς, ότι η εργασία μου έχει ανακληθή και αποκηρυχθή εις το σύνολον της και εις τα επί μέρους"...

Ανακριτής: Επαναλαμβάνω έχετε αντίρρησιν να σας αναφέρω συγκεκριμένας φράσεις σας, τας οποίας η Ιερά Σύνοδος ζητεί να καταδικάσετε, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν λαμβάνονται υπ' όψιν και αι προηγούμεναι γενικαί ανακλήσεις και αποκηρύξεις.
π. Αμφιλόχιος: Ό,τι μου ζητήσετε να καταδικάσω είναι ήδη αποκεκήρυγμένον και καταδικασμένον και το θεωρώ ανύπαρκτον, καθώς δι' ότι άλλο ως άνθρωπος ηστόχησα και κακώς διετύπωσα ζητώ συγγνώμην"...