2019/05/03

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Μέσα στην λαμπροφόρο περίοδο του Αγίου Πάσχα και της Αναστάσιμης χαράς εόρτασαν αρκετοί Ιεροί Ναοί και Μονές της Εκκλησίας μας.

Την Παρασκευή που τιμώνται τα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης Ζωοδόχου πηγής εόρτασε το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγουλάκη Καλαμάτας. Ιερούργησε ο οικείος Ποιμενάρχης των Γ.Ο.Χ. Μεσσηνίας Σεβ/τος κ. Ιάκωβος ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 10 συναπτά έτη θεοφιλούς ποιμαντορίας.




Την Κυριακή του Θωμά (παραμονή του Αγίου Γεωργίου) τελέστηκε εόρτια Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναός Αγίου Γεωργίου Πεταλιδίου Μεσσηνίας.


Την κυριώνυμη μέρα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Τροπαιοφόρου αγίου στον Αλμυρό Μεσσηνίας.



Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη πανηγύρισε η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Μελισσοχώρι Θήβας. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ/του Αττικής κ. Κοσμά. Έψαλε ο καλλικέλαδος χωρός της Μονής μέχρι το πέρας της εορτής δια ιεράς λιτανείας της ιεράς εικόνας του στρατηλάτη αγίου. Ακολούθησε τράπεζα επιγείων αγαθών στους προευφρανθέντες πνευματικώς προσκυνητές. 




Με σεμνότητα εόρτασε ο ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Άγιοι Ανάργυροι Λάρισας. Ιερούργησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος. Προσήλθαν αρκετοί πιστοί, παρά το εργάσιμο της ημέρα. Μετά τηνεόρτια Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε λιτανεία και δέηση στην πλατεία του χωριού. Διακρίνεται μικρό μέρος των πιστών.


 Στην Κεντρική Μακεδονία, επίκεντρο της λατρευτικής συνάξεως κατέστη η πανήγυρις του ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Αγκαθιά Ημαθίας. Συλλειτούργησαν ο Αιδεσιμότατος Ιερεύς π. Νικόλαος Γουσιόπουλος, εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου της Αγκαθιάς Ημαθίας μαζί με τον Παν/το Ιερομόναχο π. Ευθύμιο.  Ευλόγησαν τους άρτους και προεξήρχαν της λιτανεία της εικόνας κατά την πανήγυρη του φερώνυμου Ιερού Ναού, πόλου πνευματικής έλξεως πλήθους φιλέορτων πιστών από τη Μακεδονία.