2018/11/02

ΕΙΔΗΣΕΙΣ -ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Δυστυχώς, οι Ρώσοι του Σεργιανιστικού Πατριαρχείου της Μόσχας αντί να μετανοήσουν για την συμμετοχή τους στην Παναίρεση του Οικουμενισμού και στην υποστήριξη των Καινοτόμων (Νεοημερολογιτών και Νεο-Πασχαλιτών), τρέχουν για βοήθεια στον αντίχριστο Πάπα! Στο Βατικανό και "κεκλεισμένων των θυρών" βρέθηκε τον Οκτώβριο ο Σεργιανιστής Μητροπολίτης Βολοκολάσκ κ. Ιλαριών για να ενημερώσει τον αιρετικό και σχισματικό ηγέτη του Ρωμαιοκαθολικισμού για τις εξελίξεις στην λεγόμενη "Παγκόσμια Ορθοδοξία"! Εκεί έφτασαν οι οικουμενιστές να θέτουν τον Πάπα "διαιτητή" των διενέξεων τους και μεσολαβητή των προβλημάτων τους! Κάνουν σχίσμα όχι για λόγους Ορθόδοξης πίστης αλλά μόνο για τα πρωτεία και τις δικαιοδοσίες σαν φεουδάρχες των καιρών μας.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Και άλλοι αιρετικοί τείνουν χείρα βοηθείας στους Ρώσους για την ακρίβεια των Κανόνων στα της Δικαιοδοσίας. Στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε Οικουμενιστικό Συνέδριο για την προώθηση της Πανθρησκείας με την Συμμετοχή του Σεργιανιστικού Πατριαρχείου Μόσχας και Αιρετικών Μονοφυσιτών! Αποφασίστηκε η προώθηση των σχέσεων με τις αιρετικές, Μονοφυσιτικές κοινότητες που βαραίνονται από τα Αναθέματα της Αγίας Δ' Οικουμενικής Συνόδου η οποία επικυρώθηκε και από το γνωστό θαύμα του ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας.


ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ

Οι Καινοτόμοι της Κύπρου ακολουθούν με συνέπεια της γραμμή του Οικουμενισμού για Πανθρησκεία. Έτσι οργάνωσαν με άλλες ομόδοξες τους "Εκκλησίες", με Αγγλικανούς Προτεστάντες και άλλους αιρετικούς συνέδριο. Οι ίδιοι οι Καινοτόμοι μας ενημερώνουν σχετικά: Τὴν Συνάντησιν ἐφιλοξένησεν ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος ἐκ μέρους τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου. Ἡ Ἐπιτροπὴ τοῦ Διαλόγου διατελεῖ βαθύτατα εὐγνώμων διὰ τὴν κατὰ πάντα καὶ διὰ πάντα γενναιόδωρον καὶ θερμὴν φιλοξενίαν τοῦ Μητροπολίτου Κιτίου. Ὅπως πάντοτε, αἱ ἐργασίαι τῆς Ἐπιτροπῆς τοῦ Διαλόγου ἤρχιζαν μὲ καθημερινὴν προσευχὴν καὶ λατρείαν. Ἡ Ἐπιτροπὴ παρηκολούθησε τὴν Εὐχαριστιακήν Σύναξιν τῆς Κυριακῆς εἰς τὸν Ἀγγλικανικὸν Καθεδρικὸν Ναὸν τοῦ Ἁγίου Παύλου εἰς τὴν Λευκωσίαν, ὡς καὶ τὴν Θείαν Λειτουργίαν εἰς τὸν Καθεδρικὸν Ναὸν τοῦ Ἁγίου Λαζάρου εἰς τὴν Λάρνακαν, καθὼς καὶ τὸν Μέγα Ἑσπερινὸν τῆς ἑορτῆς του Ἁγίου Λουκᾶ εἰς τὸν Ἱερὸν Ναὸν τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ, προστάτου τῆς Ἀραδίππου.



ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ! ΑΚΟΜΗ ΚΙ "ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ!

Τα ειδησεογραφικά μέσα βοούν! "Την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετέβη αεροπορικώς στην Τραπεζούντα, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στην ανακαινισμένη Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Ματσούκα. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο ταξίδι συνόδευαν μεταξύ άλλων και οι Μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Γέροντας Πέτρος. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με το romfea.gr, ο Μητροπολίτης Δράμας, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Διονυσίου, επισκέφθηκαν ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τραπεζούντα. Εκεί μαζί με τον Ιμάμη της περιοχής προσευχήθηκαν για τον παππού, του γνωστού Επιχειρηματία Εφκάν Μπασκάν, ο οποίος έφυγε την περασμένη χρονιά από την ζωή."




ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣΟΝΩΝ

Ο Οικουμενιστής ψευδεπίσκοπος Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, Καθηγητής Θεολογίας (!!!) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης προλογίζει βιβλίο υπέρ της Μασονίας. Το βιβλίο συνέγραψε ο κάτωθι εικονιζόμενος Μασόνος κ. Λάος Νικόλαος, μέλος της "Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας" στο Μεξικό. Ανάρπαστο πρέπει να γίνει από τους εργάτες του Οικουμενισμού και της Καινοτομίας αφού μιλάει για τις ρίζες και την κινητήρια δύναμη της παναίρεσής τους.



ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Αδικαιολόγητη είναι η απορία και η θλίψη για την προώθηση του "ουδετερόθρησκου κράτους", για τον διαχωρισμό "Εκκλησίας και Κράτους", την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου κλπ. Εφόσον ο ελληνικό λαός- στην πλειοψηφία του- εξεδίωξε τον άγιο Τριαδικό Θεό από την ζωή του, ποιος ο λόγος να φοράει την μάσκα του θρησκευόμενου; Εάν ρωτήσουμε σήμερα την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, θα φρίξουμε από τις βλασφημίες και τις πλάνες ενώ η άγνοια και αγνωστικισμός θα μοιάζουν το λιγότερο κακό. Εάν ρωτήσουμε "τι είναι η Αγία Τριάδα", "Τι λέει και εννοεί το Σύμβολο της Πίστεως" θα κλάψουμε πικρά από απόγνωση! Ηθελημένη άγνοια, μίσος προς τον Κύριο της αγάπης, εθιμική τυπολατρία σε σπάνιες περιπτώσεις γάμων, βαπτίσεων (λέγε ποδόλουτρων και αυτά με τις μισές ευχές) κηδειών. Εφόσον ο λαός δεν επιθυμεί να κυβερνάται από τον Θεό, θα κυβερνάται από τα πάθη του με ότι αυτό συνεπάγεται... Η ευθύνη των Καινοτόμων Οικουμενιστών είναι τεράστια! Έδωσαν "γη και ύδωρ" και ξεπούλησαν κάθε ιερό και όσιο χάριν της ματαιοδοξίας και του πλουτισμού. Η Κρατική Εκκλησία γέμισε ανάξιους κληρικούς (ακόμη και άθεοι) που έτρεψαν να γίνουν τελετάρχες για λόγους κερδοσκοπικούς και να εκμεταλλευτούν τα "τυχερά" των πιστών. Οι εκκλησιαστικές Παραδόσεις, οι Κανόνες των Αγίων Πατέρων και η Ορθόδοξη πίστη ποδοπατήθηκαν χάριν των Μασόνων και των ανίερων σκοπών της παγκοσμιοποίησης. Οι μιμητές του παραδόπιστου Ιούδα, Καινοτόμοι Αρχιερείς θα σχίσουν τα πολυτελή ιμάτια τους ως σύγχρονοι φαρισαίοι ενώ οι Μασόνοι πολιτικοί θα διαπληκτίζονται "υπέρ των πατρίων" με τους αθέους συναδέλφους τους...

ΑΛΛΑΓΗ ΑΜΦΙΩΝ ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΗΓΙΑΣΜΈΝΟΥ

Και ας κλείσουμε με κάτι ευχάριστο και θαυμαστό. Το ιερό, αδιάφθορο Λείψανου του Οσίου ημών Πατρός Σάββα του Ηγιασμένου στο οποίο άλλαψαν τα ιερά άμφια με νέα. Ο άγιος Σάββας κοιμήθηκε προ 1.500 χρόνων και όμως το ιερό του λείψανο διαφυλάσσεται άφθορο με την χάρη του Θεού ως κατοικητήριο και άλλοτε ζων Ναός του Παναγίου Πνεύματος. Με την ευκαιρία επαναδημοσιεύουμε ένα θαύμα του Αγίου που εξιστόρησε ο φύλακας του λειψάνου του όσον αφορά τα άμφια που φορούσε μέσα στη Λάρνακά του. Είπε λοιπόν ο μοναχός, ότι πριν από αρκετά χρόνια εμφανίστηκε ο Άγιος στον Ηγούμενο της μονής και του ζήτησε να βρούνε και να του φορέσουν άμφια Ορθοδόξων και με αυτά να κλείσουν για πάντα τη Λάρνακά του. 
 Ο Ηγούμενος απευθύνθηκε σε ειδικούς και μετά από την κατασκευή τους του τα φόρεσαν, έκλεισαν την Λάρνακα και την σφράγισαν. Ξαναεμφανίζεται ο Άγιος στον ηγούμενο και του λέει: "Σου είπα ότι θέλω άμφια από Ορθοδόξους". Ο ηγούμενος σαστισμένος προσπάθησε να κατανοήσει τι θέλει ο Άγιος και μετά από συμβούλιο που έκαναν οι μοναχοί αποφάσισαν να πάνε σε άλλο μοναστήρι να παραγγείλουν τα άμφια. Και έτσι έγινε. Έκλεισαν πάλι την Λάρνακα αλλά επανεμφανίστηκε ο Άγιος και ζητούσε το ίδιο. Μετά από δυο τρεις προσπάθειες και αφού ο Άγιος δεν αναπαυόταν με τα άμφια που του έραβαν, ο ηγούμενος απευθύνθηκε τελευταία στην Ιερά Μονή Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης Κερατέας όπου ζήτησε να κατασκευάσουν εκεί τα άμφια του Αγίου. Οι Μοναχές και με την ευλογία τότε του Αρχιεπισκόπου Ανδρέου έραψαν τα άμφια του Αγίου με τον χαρακτηριστικό σταυρό (παρακαταθήκη του Αγίου Πατρός Ματθαίου) που τοποθετούν στο μέτωπο του κουκουλίου και στις δύο άκρες του. Αφού λοιπόν, πήραν οι μοναχοί τα άμφια από τους Ορθοδόξους (όπως ζητούσε ο Άγιος) του τα φόρεσαν και από τότε ο Άγιος Σάββας δεν ξαναενόχλησε τον ηγούμενο. Αναπαύεται μέχρι και σήμερα στη Λάρνακά του φορώντας "ρούχα Ορθοδόξων" όπως ζήτησε ο ίδιος με τον χαρακτηριστικό σταυρό στην άκρη του κουκουλίου του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.