2018/10/15

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

Η ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ




Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν τα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας της επονομαζομένης Γοργοϋπηκόου στην φερώνυμη Ιερά Μονή στον Γοργοπόταμο Φθιώτιδος. Τελέστηκε 12ωρη ολονυκτία που κορυφώθηκε με την τέλεση Διαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Ιγνατίου συμπαραστατούμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Ιακώβου βοηθούμενοι υπό κατωτέρων Κληρικών. Έψαλλε ο καλικέλλαδος βυζαντινός χορός των οσιοτάτων Μοναζουσών εόρτια για την ιερά πανήγυρη της Παναγίας μας. 
Λόγω της Κυριακής. δεν κατέστη φέτος  δυνατή η παρουσία ετέρων Αρχιερέων και Κληρικών, που έπρεπε να εξυπηρετήσουν τις ενορίες της Εκκλησίας μας. Η αργία της Αναστάσιμης ημέρας διευκόλυνε, όμως, μεγάλο πλήθος, πολλών εκατοντάδων, πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδας  αλλά και το εξωτερικό να προσέλθουν σύσσωμοι να πανηγυρίσουν την Πανυπερευλογημένη Θεοτόκο και να αιτηθούν την Σκέπη και προστασία της σε όλη την Σταυροαναστάσιμη πορεία του επίγειου βίου. 
Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου της Θείας Λειτουργίας, το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος. O Σεβ/τος, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στην αδελφή Εκκλησία της Μολδαβίας, με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή για αγάπη αναμεταξύ των αδελφών και ακόμα προς τους εχθρούς μας. Τόνισε την ανάγκη της αγάπης στη ζωή των Ορθοδόξων πιστών της Εκκλησίας και επαίνεσε την αγάπη, τον ζήλο και την ταπείνωση των Μολδαβών αδελφών μας, παρά την υλική πτώχεια. 
Η πνευματικά πλούσια Εκκλησία της Ρωσίας ζει και σήμερα σε καθεστώς κατακομβών, ιδιαίτερα στην Λευκορωσία. Οι πιστοί παρακολουθούνται από την αστυνομία, όταν προσέρχονται στους Ορθόδοξους Ναούς και έπειτα εκβιάζονται ή δωροδοκούνται για να εγκαταλείψουν τη γνήσια Ορθοδοξία. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι εργοδότες των Ορθοδόξων πιέζονται να τους απολύσουν γιατί δεν υπάγονται στο Οικουμενιστικό- Σεργιανιστικό Πατριαρχείο της Μόσχας! Οι Κληρικοί υπόκεινται σε φυλάκιση μόνο γιατί φορούν ράσο και δεν ανήκουν στον Σεργιανισμό! Ο Επίσκοπος Ονούφριος είναι αντιμέτωπος με 3ετή φυλάκιση μόνο γιατί τελεί την Θεία Λειτουργία! Οι Ναοί των Ορθοδόξων απαγορεύονται και οι πιστοί συκοφαντούνται συστηματικά, κι όμως ο Θεός ενεργεί την καρποφορία της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας και την αύξηση του Ποιμνίου των Γ.Ο.Χ. Ο Σεβ/τος εντυπωσιάστηκε διότι παρά τα δεινοπαθήματα των Γνησίων Ορθοδόξων των Ρωσικών χωρών, υπήρχε στο στόμα τους μόνο η δοξολογία προς τον άγιο Τριαδικό Θεό.
Κατά το Κοινωνικό κήρυξε ο Σεβ/τος Φθιώτιδος αναφερόμενος στην θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου και στη θαυματουργική, ζωντανή παρουσία της Θεοτόκου στην ζωή μας.
Η αδελφότητα της Μονής παρείχε στους προσκυνητές την πάντα αβραμιαία φιλοξενία της και οι πιστοί επέστρεψαν στα ίδια πνευματικά ανανεωμένοι. Ακολουθούν λίγα φωτογραφικά και ηχητικά στιγμιότυπα. Οι ηχογραφήσεις είναι πρόχειρες και δεν είναι δυνατόν να αναμεταδώσουν επακριβώς τις αγγελικές φωνές των Μοναζουσών.