2018/09/13

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ



Μεγαλόπρεπα εόρτασε, κατά την ιερά αποτομή της τιμίας Κεφαλής του Αγίου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο εορτάζων Καθεδρικός Ιερός Ναός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην περιοχή του Ρουφ. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς βοηθούμενος υπό των Λειτουργών του Υψίστου, Παν/τους Ιερομονάχους π. Αυγουστίνο και π. Χρυσόστομο καθώς και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου. Παρέστησαν πολλοί πιστοί, παρά το εργάσιμο της ημέρας, για να τιμήσουν τον “Μείζονα εν γεννητοίς γυναικών” (Λουκ. ζ' 28). 






Την 31η Αυγούστου που η Εκκλησία μας εορτάζει την Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου εορτάζει ο Ιερός Ναός Τιμίας Ζώνη στα Αρφαρά Μεσσηνίας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος.




Την 27η τού ίδιου μηνός, λαμπρώς πανηγύρισε ο ενοριακός Ναός του Νεοφανούς Αγίου Φανουρίου των Γ.Ο.Χ. Καστοριάς στην περιοχή της Μεσοποταμίας. Τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο των Σεβ/των Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου και Μεσσηνίας κ. Ιακώβου, βοηθούμενοι από τον άξιο εφημέριο του Ναού Ιερομόναχο π. Θεοφύλακτο. Προσήλθε πλήθος πιστών από την ακριτική Δυτική Μακεδονία.