2018/09/12

ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΣ ΣΧΙΣΜΑ

Ως γνωστόν, πρόσφατα ο Αιρεσιάρχης της Κωνσταντινουπόλεως αποφάσισε τον διορισμό Εξάρχων στην αυτόνομη "Εκκλησία της Ουκρανίας" η οποία υπάγεται πνευματικώς στο "Πατριαρχείο Μόσχας". Οι Ρώσοι απειλούν με διακοπή κοινωνίας (σχίσμα) καθώς βλέπουν τον Οικουμενιστή "Πατριάρχη" τους να λειτουργεί για ιδιοτελή συμφέροντα ξένων κρατών που απαιτούν την νομιμοποίηση των εθνικιστικών σχισμάτων που υφίστανται ήδη στην Ουκρανία! 
Παρακάτω δημοσιεύουμε μέρος άρθρου από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Ρώσου καθηγητή για τον ρόλο του Οικουμενιστικού Πατριαρχείου για την δημιουργία σχισμάτων στο Ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας μέσω της εισαγωγής αιρέσεων, καινοτομιών και με την συνεχή καταπάτηση των Ιερών Κανόνων.
Οφείλουν οι χριστιανοί της ρωσικής Ορθοδόξου παραδόσεως να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία, εγκαταλείποντας τον οικουμενιστικό ανταγωνισμό Μόσχας- Φαναρίου για το ποιος θα υποταχθεί στον αντίχριστο Πάπα, προδίδοντας τον Χριστό και το Ποίμνιο Του, ώστε να του πετάξει ο "Ποντίφικας" κανένα κοκαλάκι...


Πάγωσαν τα χαμόγελα των Οικουμενιστών Φαναρίου- Μόσχας...

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας, Κοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μέλος του Κοινωνικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας, Καθηγητής Aleksandar Schipkov σε συνέντευξη του στο RIA Novosti, ήταν αμείλικτος!
Καταρχάς σχολίασε πως η στάση του πατριάρχη Κύριλλου προς τον Οικουμενικό πατριάρχη ήταν και παραμένει αδελφική και πως μέχρι την τελευταία στιγμή ο Πατριάρχης Κύριλλος προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα.
Στη συνέχεια κατηγορεί ευθέως τον κ. Βαρθλομαίο. Ειδικά για την απόφαση σχετικά με τον διορισμό των Εξάρχων αναφέρει: «το θεωρώ ανοικτή ανακοίνωση πολέμου. Θυμάστε: «Το Κίεβο βομβαρδίστηκε, μας είπαν την αρχή του πολέμου»; Πρόκειται για το ίδιο πράγμα, μόνο όσον αφορά τον θρησκευτικό πόλεμο».
«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει εμμονή με την ιδέα του ανατολικού παπισμού. Ονειρεύεται να γίνει ο μόνος επικεφαλής ολόκληρης της παγκόσμιας Ορθοδοξίας κατ‘ αναλογία με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.(…) Υποδηλώνει αμέσως ότι όλες οι άλλες εκκλησίες είναι ατελείς και πρέπει να υποτάσσονται στο Φανάρι. Αυτό το ενδιαφέρον παράδειγμα του θρησκευτικού ρατσισμού σίγουρα θα εισέλθει στα μελλοντικά εγχειρίδια» επισήμανε ο Ρώσος καθηγητής και συνεχίζει:
«Πώς θα αντιδράσουν οι άλλες Εκκλησίες; Φυσικά, αρνητικά. Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εισήλθε στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως άνθρωπος που προκάλεσε χωρισμό. Τα κανονικά εδαφικά ζητήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά, καθώς δεν πρόκειται για ζώα, αλλά για ανθρώπους – χριστιανούς που ζουν σε αυτόν τον τομέα».
Τονίζει δε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Κωνσταντινούπολη κινείται προς τη διάσπαση.
«Αν κοιτάξουμε την ιστορία, θα θυμηθούμε ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν ο ιδρυτής της μετάβασης της Ορθοδοξίας στο νέο ημερολόγιο. Αυτή η υπόθεση του ημερολογίου μέχρι σήμερα δεν έχει επουλωθεί. Κάτω από την επιρροή της Κωνσταντινούπολης, μέρος των Εκκλησιών άλλαξε στο νέο ημερολόγιο, και μέρος, όπως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν ακολούθησε. Στην Ελλάδα, εκατομμύρια πιστοί δεν αναγνώριζαν αυτή τη μεταρρύθμιση.Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και της Μόσχας δεν ξέρω αν οι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι το 1920 η Κωνσταντινούπολη υποστήριξε το σχίσμα στην ΕΣΣΔ. Αυτό το σχίσμα δημιουργήθηκε τεχνητά και υποστηρίχθηκε από τον Τρότσκι και άλλους μπολσεβίκους. Στη συνέχεια η Κωνσταντινούπολη ζήτησε από τον άγιο Πατριάρχη Τύχωνα να παραιτηθεί από την εξουσία του και να αποσυρθεί. Εκείνη την εποχή η Εκκλησία μας στις πιο δύσκολες συνθήκες διατήρησε την καθαρότητα της Ορθοδοξίας.Και τι έχουμε σήμερα; Είναι γνωστό ότι η Κωνσταντινούπολη κηρύττει την φιλελεύθερη τάση στην Ορθοδοξία. Πρόκειται για κοινές προσευχές με τους Προτεστάντες και τους Καθολικούς, που δεν είναι επιθυμητές. Ο Βαρθολομαίος έχει νομιμοποιήσει τον δεύτερο γάμο και αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται από τους κανόνες των Αγίων πατέρων της Εκκλησίας. Επίσης οι μισοεξαρτημένες αναφορές για την αποδοχή του μη παραδοσιακού σεξουαλικού προσανατολισμού συνεχώς ενθαρρύνονται και ούτω καθεξής» αναφέρει σε καταιγιστικό τόνο!