2012/02/19

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ

Η 13η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η μαρτυρική Εκκλησία του Χριστού εορτάζει την μνήμη του Αγίου Πατρός Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αποτελεί για το απανταχού πλήρωμα της Ακαινοτομήτου Εκκλησίας ημέρας ιδιαίτερης τιμής και σεβασμού για τον εορτάζοντα Πρωθιεράρχη της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου κ.κ. Χρυσόστομος ανήμερα της εορτής προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας βοηθούμενος υπό κατωτέρων κληρικών. Πλήθος Ορθοδόξων πιστών προσήλθε να ευχηθείς στον άγιο Πρωθιεράρχη «εις πολλά έτη».


Την 20η Δεκεμβρίου, μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, εόρτασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Έξαρχος Θεσσαλίας κ.κ. Ιγνάτιος. Την κυριώνυμη ημέρα ο Σεβασμιότατος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Γοργοποτάμου Λαμίας.

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΝΕΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ



Την 30η Νοεμβρίου 2010, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου κ. Χρυσόστομος προέβη στη εις διάκονο χειροτονία του οσιότατου Μοναχού π. Χρυσοστόμου Βαλτά, αδελφού της Ιεράς Μονής Οσίων Αγιορειτών Πατέρων Πανάκτου Βοιωτίας.


Επίσης, ο Πανιερώτατος Θηβών κ. Χρυσόστομος τέλεσε προ των Χριστουγέννων της εις Ιερομόναχο χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Βησσαρίωνος Βάλλιου, αδελφού της ίδιας Ιεράς Μονής και διευθυντή του ορθοδόξου περιοδικού «Θηβαϊκή Φωνή Εκκλησίας Γνησίων Ορθοδόξων».