2012/02/19

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ


Την 1η Νοεμβρίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων, τίμησε η ενορία στο ομώνυμο χωρίο της Λάρισας του Πολιούχους του.
Από την λαμπρά πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στην Θήβα. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσόστομος βοηθούμενος υπό πλειάδος κατωτέρων κληρικών.





Η ακριτική ενορία των Γ.Ο.Χ. Καλύμνου πανηγύρισε με σεμνότητα κατά τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά.





Η ιστορική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Μεγαρίδος, ήτοι η ενορία του Αγίου Ευαγγελιστού Ματθαίου Μάνδρας Αττικής πανηγύρισε με την συμμετοχή πλήθος πιστών στο ιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Ευαγγελιστού και Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Αρχιερέως Ματθαίου, πολυαγάπητου Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής (+2001).




Την ίδια ημέρα εόρτασε και ο Ιερός Ναός στα Λεύκτρα Θήβας.



Την 21η Νοεμβρίου πανηγύρισε η γυναικεία Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.




Από το εορτασμό του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα, Πολιούχου Πατρών στην ενορία της Πάτρας.




Ο ακούραστος εφημέριος των Κρητών Ορθοδόξων, Αιδεσιμότατος π. Ζαχαρίας Τσικριτσάκης, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μοιρών Ηρακλείου.



Την ίδια ημέρα εόρτασε και ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στον Αγριλό Μεσσηνίας.


Μεγαλοπρεπώς τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Γεδεών του νέου εν Τυρνάβω στην ενορία του Τυρνάβου Λάρισας. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Έξαρχος Θεσσαλίας κ. Ιγνάτιος. Μεγάλη υπήρξε η προσέλευση των πιστών από όλη τη Θεσσαλία.




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ & ΚΑΝΑΔΑ
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Η.Π.Α.




Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε κι εφέτος η ιερά πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού Ταξιάρχου Μιχαήλ στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής όπου και η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Αμερικής και Καναδά, Πλήθος πιστών από διάφορες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και τον Καναδά, μη φειδόμενο κόπου λόγω των μεγάλων αποστάσεων, προσέτρεξε να τιμήσει την ιερά μνήμη του Αρχαγγέλου. Της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Τοποτηρητής Αμερικής , άγιος Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος. Ακολούθησαν ομιλίες του Σεβασμιότατου, του ιδρυτή και κτίτορος Δόκτορος Μιχαήλ Τσόκα και του ελλογιμότατου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κ. Δημητρίου Βάββα.