2012/01/24

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2012

Με λαμπρότητα τελέστηκε κι εφέτος τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου μας σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στις ενορίες των Ορθοδόξων.
Επίκεντρο, όπως τις τελευταίες δεκαετίες, υπήρξε ο Συνοδικός εορτασμός της Επιφανείας της Αγίας Τριάδος και ο αγιασμός των υδάτων στον Λιμένα της Ελευσίνας. Των εόρτιων ακολουθιών προεξήρχε ο Πανιερώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, Άγιος Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ/του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Ιακώβου και κατωτέρων κληρικών. Το ομολογιακό παρόν έδωσαν πλήθη ορθοδόξων πιστών από όλη την Αττικοβοιωτία.
Ομοίως ο πανηγυρικός αγιασμός των υδάτων τελέστηκε στη Λάρισα προεξάρχοντος του Σεβ/του Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, στην Λίμνη Ζαρού Κρήτης, στην Κοζάνη, στην Καλαμάτα κι αλλαχού.

































ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ



"Τα Θεοφάνια γιόρτασαν χθες οι Παλαιοημερολογίτες και στην Καλαμάτα. Ο αγιασμός των υδάτων έγινε στο λιμάνι, μπροστά από το ΝΟΚ.
Από τους 6 κολυμβητές που έπεσαν στο νερό για να πιάσουν το σταυρό, τυχερός στάθηκε ο Αιμιλιανός Μαυρίδης από την Πάτρα, ο οποίος γιόρτασε τα Θεοφάνια στην Καλαμάτα, καθώς, όπως ο ίδιος είπε, εδώ έχει πολλούς φίλους.
Τον αγιασμό τέλεσε ο ιερομόναχος Αθανάσιος. Είχε προηγηθεί θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγουλάκη.
Ο αγιασμός των υδάτων γίνεται για 3η χρονιά στο λιμάνι. Φέτος δε στάθηκε δυνατό να παραστεί ο μητροπολίτης Ιάκωβος, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα". ("ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" Καλαμάτας, 19/1/2012)