2011/04/28

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 2011 (β')

Εορτές και Πανηγύρεις




Με την είσοδο του νέου πολιτικού έτους, πανηγύρισε κατά την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου η ομώνυμος ενορία στην Βέροια (Διαβατά). Προεξάρχοντος του Σεβ/του Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Κοσμά.




Στον απόηχο του εορτασμού των Θεοφανείων πανηγύρισε με κάθε επισημότητα η ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κάστρου Κορώνης Μεσσηνίας. Πλήθος πιστών συμμετείχε στην εορτή ως και οι τοπικές Αρχές δια του δημάρχου κ. Δημητρίου Καφαντάρη.




Στον ίδιο ενοριακό Ιερό Ναό, κατά τον αυτό μήνα, εορτάστηκε η μνήμη του τοπικού Αγίου Αντωνίου του νέου Βεροίας. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχαν οι Σεβασμιότατοι Αρχιερείς Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος. Ακολούθησε προσκύνημα στον τάφο του Οσίου υπό των αγίων Αρχιερέων.




Η ενορία του προμάχου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στα Καππαριανά Μοιρών Ηρακλείου της Μεγαλονήσου Κρήτης. Συγχωροστάτησαν οι Αρχιερείς Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος και Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος.




Ακολούθησε στο ίδιο εορταστικό κλίμα της Τοπικής Εκκλησίας της Κρήτης εόρτασε το ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου στις Φλαθιάκες Ηρακλείου.







Από την εόρτιο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μετόχιο Αγίου Νικολάου Κερατέας κατά την εορτή της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Χωροστάτησε ο εορτάζων Πανερώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου και Τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Άγιος Θηβών Χρυσόστομος.







Κατά την Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, του Πολιούχου της Καλαμάτας, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Σκήτης Παναγουλάκη.




Από το σεμνό εορτασάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους στο Μεσσολόγγι.




Λαμπρώς πανηγύρισε και ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Κοζάνης.