2024/10/14

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ



Με λαμπρότητα και κατάνυξη, πανηγύρισε η ενορία των Γ.Ο.Χ. Κερατέας Αττικής τα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου Γοργοϋπηκόου, παρά τον πόλεμο του διαβόλου. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς βοηθούμενος υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου Δημουλά. Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσήλθε πλήθος ορθοδόξων πιστών και προσκυνητών από τα Μεσόγεια αλλά και άλλες περιοχές της Αττικής, εντός και εκτός του Ναού, για να προσκυνήσουν την Αχειροποίητο ιερά εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου. Η φετινή πανήγυρη ήταν ένα σύγχρονο θαύμα της Παναγίας μετά την προσπάθεια τραμπούκων και καταληψιών να οικειοποιηθούν παρανόμως και αντικανονικώς τον ιστορικό Ιερό Ναό, φτάνοντας μέχρι σημείου ιεροσυλίας, να κλέψουν το Ιερό Αντιμνήσιο από την Αγία Τράπεζα. Η χάρις της Κυρίας Θεοτόκου να σκεπάζει όλους τους ορθοδόξους πιστούς και να επακούει τις πονεμένες  ψυχές γοργά όλων των ανθρώπων.









Την 20η του μηνός Σεπτεμβρίου, πανηγύρισε το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου όπου στεγάζεται και το γηροκομείο της Εκκλησίας μας. Τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής κ. Κοσμά βοηθούμενος υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Θεοδοσίου Στυλιανού της αδελφής Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου και του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου Δημουλά. Τον θείο λόγο κήρυξε καταλλήλως ο π. Θεοδόσιος. Τελέστηκε η λιτανεία της ιεράς εικόνας του αγίου και τρισάγιο στον τάφο του κτίτωρος, αοιδίμου Μητροπολίτου Αττικής κυρού Παύλου (+2005). Η αδελφότητα των Μοναζουσών, υπό την Οσιωτάτη Γερόντισσα Ματρώνα, φιλοξένησε εγκαρδίως τους προσκυνητές.







Την 8η του μηνός Σεπτεμβρίου πανηγύρισε ο περικαλλής Ιερός Ναός του Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο Αττικής. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής κ. Κοσμάς και προσήλθαν πολλοί πιστοί, κυρίως από τα Μεσόγεια.