2024/10/14

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ



Με λαμπρότητα και κατάνυξη, πανηγύρισε η ενορία των Γ.Ο.Χ. Κερατέας Αττικής τα θαυμάσια της Υπεραγίας Θεοτόκου Γοργοϋπηκόου, παρά τον πόλεμο του διαβόλου. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς βοηθούμενος υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου Δημουλά. Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσήλθε πλήθος ορθοδόξων πιστών και προσκυνητών από τα Μεσόγεια αλλά και άλλες περιοχές της Αττικής, εντός και εκτός του Ναού, για να προσκυνήσουν την Αχειροποίητο ιερά εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου. Η φετινή πανήγυρη ήταν ένα σύγχρονο θαύμα της Παναγίας μετά την προσπάθεια τραμπούκων και καταληψιών να οικειοποιηθούν παρανόμως και αντικανονικώς τον ιστορικό Ιερό Ναό, φτάνοντας μέχρι σημείου ιεροσυλίας, να κλέψουν το Ιερό Αντιμνήσιο από την Αγία Τράπεζα. Η χάρις της Κυρίας Θεοτόκου να σκεπάζει όλους τους ορθοδόξους πιστούς και να επακούει τις πονεμένες  ψυχές γοργά όλων των ανθρώπων.









Την 20η του μηνός Σεπτεμβρίου, πανηγύρισε το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου όπου στεγάζεται και το γηροκομείο της Εκκλησίας μας. Τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής κ. Κοσμά βοηθούμενος υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Θεοδοσίου Στυλιανού της αδελφής Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου και του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου Δημουλά. Τον θείο λόγο κήρυξε καταλλήλως ο π. Θεοδόσιος. Τελέστηκε η λιτανεία της ιεράς εικόνας του αγίου και τρισάγιο στον τάφο του κτίτωρος, αοιδίμου Μητροπολίτου Αττικής κυρού Παύλου (+2005). Η αδελφότητα των Μοναζουσών, υπό την Οσιωτάτη Γερόντισσα Ματρώνα, φιλοξένησε εγκαρδίως τους προσκυνητές.







Την 8η του μηνός Σεπτεμβρίου πανηγύρισε ο περικαλλής Ιερός Ναός του Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο Αττικής. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής κ. Κοσμάς και προσήλθαν πολλοί πιστοί, κυρίως από τα Μεσόγεια. 





2024/10/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ (Γ.Ο.Χ.)

ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αύριο, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου (Εκκλ. Ημ. - 13/10 Ν.Η.) θα τελεστεί ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή των θαυμάσιων της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας της επονομαζομένης  Γοργοϋπηκόου στο ενοριακό Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στην Κερατέα Αττικής. Η ακολουθία του εσπερινού Εσπερινού θα ξεκινήσει περί 6:30 μ.μ.

Την Κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 1 Οκτωβρίου (Εκκλ. Ημ - 14/ 10 Ν.Η.) θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου, Σεβασμιωτάτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά. Ο ιερός Ναός είναι από τους παλαιότερους της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος και φυλάσσεται σε αυτόν η αχειροποίητος ιερά εικόνα της Θεοτόκου. Αποτελεί προσκύνημα για όλη την Κερατέα και την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.

Την ίδια ημέρα, εορτάζει και το γυναικείο ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ραφήνα Αττικής.

2024/10/11

ΑΛΗΘΕΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΑΓΑΠΗ (PDF ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ)

Εάν επιθυμείτε την αποστολή στο email σας, στείλτε μήνυμα στο ekklisiagoc@gmail.com 
Διανέμεται και εκτυπώνεται αυτοτελώς χωρίς κανένα περιορισμό.

(Θα γίνει διόρθωση κάποιων συνδέσμων links στο αρχείο που δεν λειτουργούν προσωρινά)

Με την χάρη του Θεού, δημοσιεύουμε ολοκληρωμένο το ενημερωτικό και απολογητικό κείμενο του "Αληθεύοντες εν Αγάπη", όπως υποσχεθήκαμε προ μηνών, όταν δημοσιεύτηκε σε 5 άρθρα. Το κείμενο αφορά στην αισχρή σκευωρία κατά της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά πρώτον και σε δεύτερο επίπεδο κατά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Αττικής και Μεγαρίδος κ. ΚΟΣΜΑ. Απέτυχαν να πείσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας ότι ο Σεβ. Αττικής κ. Κοσμάς είναι (κατά την αισχρή φαντασία τους και κακία τους) δήθεν είναι "αιρετικός" με τον Ιερό Κλήρο της Ελλάδος και της Κύπρου. Παρόμοια υβρίζουν, ως αχάριστοι (πνευματικοί) λεπροί, τον αοίδιμο Πρωθιεράρχη των Γ.Ο.Χ.  κυρό Χρυσόστομο παρά του οποίου έλαβαν την Αρχιερωσύνη και Ιερωσύνη, αυτοπροσδιοριζόμενοι "ανίεροι" και "αχειροτόνητοι". Μόνο άτομα που αγνοούν την πρόσφατη εκκλησιαστική ιστορία, αφελείς και χωρίς πνευματική παιδεία κατάφεραν να παρασύρουν, εργαλειοποιώντας ακόμη και τα Μυστήρια της εξομολογήσεως και της Θείας Κοινωνίας. Χρησιμοποιώντας ακόμη και αοριστους "αφορισμούς" για να τρομάξουν και να επηρεάσουν  τους απλούστερους που αγνοούν ότι μεγάλοι άγιοι της Εκκλησιας μας (Αθανάσιος , Φώτιος, Χρυστοστομος, Παλαμάς Γρηγόριος κ.α.) ψευτοαφορίστηκαν και ψευτοκαθαιρεθηκαν από "λύκους εν δορά προβάτου".

Παρακαλούμε τους αγαπητούς αναγνώστες, φίλους και εχθρούς, να κάνουν εντονότερη προσευχή διότι οι άνθρωποι αυτοί, ρασοφόροι και προσωπολάτρες οπαδοί, έχουν περιέλθει σε τελεία πνευματική εξαθλίωση και τύφλωση. Μέσα στη Θεοεγκατάλειψη τους, αποσπούν παρανόμως τα βιβλία του ψαλτηρίου και τα ιερά σκεύη από Ναούς της Εκκλησίας μας. Αλλού προσπάθησαν για παράνομη κατάληψη Ναού και ήδη έχουν επιληφθεί οι δικαστικές αρχές για την παρεκκλησιαστική συμμορία τους, που θεωρεί τον τραμπουκισμό και την παρανομία, "ήθος" και μάλιστα "χριστιανών". Ούτε φειδόμαστε να αποκαλύψουμε τις πιέσεις και τον ψυχολογικό πόλεμο κατά της αυτοεξόριστης Αδελφότητας της Μονής Παναγίας Κερατέας την οποία εγκατέστησε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας, ο μακαριστός Μητροπολίτης και πνευματικός πατήρ της Αδελφότητας, Θηβών κυρός Χρυσόστομος. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να ανανήψουν κα να συνέλθουν από την εωσφορική αυτή πτώση.

Οφείλει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς να περιφρουρήσει τους Ιερούς Ναούς και τα δίκαια της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Να φροντίσει να επιστραφεί ο,τι άρπαξαν, παρανόμως και αντικανονικώς, από το Νομικό Πρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Αττικής. Να ξεσκεπάσει την πλάνη και το μίσος πρώην αδελφών μας, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα του εν αγάπη και αληθεία διαλόγου δια την εν Χριστώ και εν τη Εκκλησία Του ένωση των ορθοδόξως ομολογούντων έναντι της Παναρέσεως του Οικουμενισμού, των λοιπών αιρέσεων και της Νέας Εποχής που κλυδωνίζουν το σύμπαν και τις εικόνες του Θεού, τους αδελφούς μας.


2024/10/04

ΘΕΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ: ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ


Υπό του Πανοσιολογιωτάτου Ιερομονάχου π. Θεοδοσίου Στυλιανού, της αδελφής Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου και προσωρινού Εφημερίου του Ενοριακού Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου Κερατέας Αττικής.
Ιερά πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου Κρυονερίου Κηφισιάς Αττικής 2024.