2024/07/28

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ Γ.Ο.Χ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ



  • Την ερχόμενη Κυριακή Ζ' του Ματθαίου, 22 Ιουλίου Εκκλ. Ημ. (4/8 Νέο Ημ.)  συμπίπτει η εορτή της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής της Ισαποστόλου και Μυροφόρου. Το απόγευμα θα τελεστεί ο εόρτιος Εσπερινός και ανήμερα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Δίβρη Λαμίας Φθιώτιδος.
  • Την Πέμπτη 26 Ιουλίου Εκκλ. Ημ. (8/8 Νέο ημ.) θα εορτάσει ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Παρακευής στην Καστανιά Υπάτης Φθιώτιδος.
  • Την ίδια ημέρα πανηγυρίζει ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στο Αγναντερό Καρδίτσας με πανηγυρικό εσπερινό και Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής της οσιομάρτυρος.
  • Τέλος, το Σάββατο 28 Ιουλίου Εκκλ. Ημ. (10/8 Νέο Ημ.) εορτάζεται πανηγυρικώς η μνήμη της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Ιερά Μονή της Αγίας Μαγδαληνής Δίβρης Λαμίας ως δευτέρα πανήγυρις. Θα τελεστεί ολονύκτια αγρυπνία και Θεία Λειτουργία ενώ θα ευλογηθούν και τα μήλα της Αγίας Ειρήνης προς διανομή των προσκυνητών.
Θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει, κατά περίπτωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμάς ως και οι Πανοσ/τοι Ιερομόναχοι της Ιεράς Μονής Οσίων Αγιορειτών Πατέρων Οινόης Αττικής.


Πανοραμική άποψη της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής Δίβρης Λαμίας Φθιώτιδος.
.. 


Οι αοίδιμοι Αρχιμανδρίτης και Κτίτωρ της Μονής Μηνάς Βρεττός (+1988) και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος και έξαρχος Θεσσαλίας κυρός ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ (+2002)