2024/01/20

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Την 7η Ιανουαρίου του νέου έτους, εόρτασε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Τιμίου Πρόδρομου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γ.Ο.Χ. Αθηνών στην περιοχή του Ρουφ- Κεραμεικού. Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία- τη αδεία του Τοποτηρητού Αθηνών- υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Ιακώβου μετά των Παν/των Ιερομονάχων π. Αυγουστίνου Βρακάτου, π. Βησσαρίωνος Βάλλιου και π. Χρυσοστόμου Βαλτά και του Ιεροδιάκονου π. Χριστοφόρου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η λιτανεία της ιεράς εικόνας του Βαπτιστού και Προφήτου Ιωάννου.




Την ίδια ημέρα, εόρτασε η ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο γραφικό κάστρο της Κορώνης. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς.


Την 5η του παρελθόντος μηνός Δεκεμβρίου, εόρτασε ο Ιερός Ναός του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου στα Βίλλια Αττικής. Ιερούργησε ο Παν/τος π. Αυγουστίνος Βρακάτος, συμπροσευχομένου του Παν/του Ιερομονάχου π. Βησσαρίωνος Βάλλιου και έψαλλαν Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου Θήβας.



Την 6η του ίδιου μηνός, που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Νικολάου, εόρτασε ο φερώνυμος Ιερός Ναός στον Άγριλο Μεσσηνίας. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς.


Από την εορτή του Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Ζακύνθου, στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Πάτρας όπου τιμάται ιδιαίτερα ο  Επτανήσιος Άγιος της συγχώρεσης. Ιερούργησε ο Τοποτηρητής Πατρών κ. Ιάκωβος βοηθούμενος υπό του Ιεροδιάκονου π. Χριστοφόρου.