2023/09/16

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Την 29η Αυγούστου, που η αγίας μας Εκκλησία τιμά την Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, πανηγύρισε ο φερώνυμος Καθεδρικός Ιερός Ναός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γ.Ο.Χ. Αθηνών στην περιοχή του Ρουφ- Κεραμεικού. Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος μετά των Παν/των Ιερομονάχων π. Αυγουστίνου Βρακάτου και π. Χρυσοστόμου Βαλτά. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Τιμίου Προδρόμου.



Την ίδια ημέρα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Πεταλιδίου Μεσσηνίας. Στην εόρτια Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Ιάκωβος βοηθούμενος υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου Κιτσαντά.




 Την 29η Αυγούστου, που η αγίας μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Φανουρίου, πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός του Μεγαλομάρτυρος στην Μεσοποταμιά Καστοριάς. Ιερούργησε ο Τοποτηρητής Καστοριάς και Κοζάνης, Σεβ/τος κ. Ιγνάτιος.