2022/12/15

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ


Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Θήβα, έδρα της αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. Στο ιερατικό Συλλείτουργο, έλαβαν μέρος οι Παν/τοι Ιερομόναχοι π. Αυγουστίνος Βρακάτος, ο εφημέριος π. Βησσαρίων Βάλιος και π. Χρυσόστομος Βαλτάς. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολούθησε  λιτανεία της ιεράς εικόνας των Αγίων Αγγέλων.






Με κατάνυξη εόρτασε ο ιστορικός Ιερός του Ευαγγελιστή και Αποστόλου Ματθαίου στα Λεύκτρα Θηβών την 16η Νοεμβρίου. Συνιερούργησαν οι Παν/τοι Ιερομόναχοι π. Αυγουστίνος και π. Βησσαρίων, εφημέριος Θηβών.



Την 21η Νοεμβρίου πανηγύρισε η γυναικεία Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Καλαμάτα. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς και προσήλθε πλήθος πιστών.




Στις 30 Νοεμβρίου, μνήμη του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα, τιμήθηκε η μνήμη του ως Πολιούχου της Πάτρας, στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πατρών. Ιερούργησε ο π. Αθανάσιος και προσήλθαν αρκετοί πιστοί της Μητροπόλεως Πατρών, παρά το εργάσιμο της ημέρας με το πολιτικό ημερολόγιο. Στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας όπου βρίσκονται Λείψανα του και ο Σταύρος του μαρτυρίου του.