2022/08/13

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

 * Ακολουθώντας το "δόγμα του Σοκ",  ο Νεοημερολογίτης "Αρχιεπίσκοπος" Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, προσπαθεί να επιβάλλει νέες, αντιχριστιανικές μορφές οικογένειας που δεν γίνονται αποδεκτές από την Αγία Γραφή και την Πατερική διδασκαλία. Θέλοντας, ως επίδοξος διεκδικητής του Θρόνου του Φαναρίου, να ξεπεράσει σε βλασφημίες τον σημερινό "πατριάρχη", τέλεσε την βάπτιση παιδιών που περιήλθαν στα χέρια ομοφυλόφιλου ζευγαριού. Τα άμοιρα παιδιά που είτε υιοθετήθηκαν, είτε έγιναν από παρένθετη μητέρα, προφανώς και δεν φταίνε σε τίποτα κι απλά χρησιμοποιήθηκαν για το "show" των κηδεμόνων τους και του νεωτεριστή Ελπιδοφόρου. Ανάδοχοι- συμφώνως τω Κολυμπαρίω- ετέθησαν αιρετικοί αλλόδοξοι και μάλιστα ξεγελώντας τον τοπικό "επίσκοπο" Ν.Η. Γλυφάδος για να τους δώσει άδεια καθώς δεν έγινε καμία αναφορά στην μορφή της οικογένειας των παιδιών. Να που οι Άγιοι εν Αγίω Πνεύματι προφήτευαν ότι οι κληρικοί των εσχάτων θα είναι οι χειρότεροι και οι πιο βλάσφημοι και σήμερα το βιώνουμε σχεδον καθημερινά. Το Φανάρι σιωπά αφού απομυζά εκατομμύρια από την Ομογένεια στην Αμερική.


* Ανοικοδομήθηκε ο Ναός του Αγίου Νικολάου στους Διδύμους Πύργους της Νέας Υόρκης στο σημείο όπου έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα του 2001. Ο Αμερικής Ν.Η. κ. Νικηφόρος δήλωσε ότι θα είναι Ναός για όλες τις θρησκείες. Ελπίζουμε να αναφέρει στο κήρυγμα του ο κ. Ελπιδοφόρος ότι ο Άγιος Νικόλαος ράπισε τον Άρειο από ιερή αγανάκτηση, όταν τον άκουγε να βλασφημεί την Θεότητα του Χριστού! Θα ήταν αξιοσημείωτη η αντίδραση των Μωαμεθανών και πολλών Προτεσταντών που δεν αποδέχονται την Θεότητα του Χριστού και το δόγμα της Αγίας Τριάδος, με τους οποίους ανήκουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

* Άφωνοι έμειναν όσοι άκουσαν τον "επισκόπο" Ν.Η. κ. Μάξιμο να προσφέρει άμφια στον κ. Βαρθολομαίο του Φαναρίου που είναι προϊόν παιδικής εργασίας στην Ινδία. Η παιδική εργασία είναι κακοποίηση και εκμετάλλευση αθώων ψυχών. Ο κ. Βαρθολομαίος πάντως είναι πιο ανοιχτόμυαλος αφού αποκαλύπτει και το ζώδιο του (!) σε μαθητές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

* Ο Σχισματικός κ. Επιφάνιος στην Ουκρανία παρακολούθησε συμπροσευχόμενος την Αγγλικανική "Λειτουργία" σε Παρεκκλήσι Παλατιού στην Αγγλία.


* Παπικός ψευδοϊερέας τέλεσε παπική "Λειτουργία" μέσα στη θάλασσα ενώπιον των λουόμενων και πάνω σε στρώμα θαλάσσης. Οι Ιταλοί λουόμενοι έμειναν άφωνοι από τη διαπόπευση και η οικεία του Θρησκευτική αρχή διέταξε έρευνα εναντίον του. Με αυτούς επιθυμούν ένωση διακαώς.


* Επίθεση τελέστηκε σε Ναό της ορθόδοξης παράδοσης στην Συρία με νεκρούς και τραυματίες. Ο Ναός αφιερώθηκε στην Αγία του Θεού Σοφία. Υπάρχουν υπόνοιες για ισλαμική τρομοκρατία, ακόμα και για επίθεση του τουρκικού στρατού. Παρόμοια επίθεση έγινε και σε προτεσταντικό ναό στη Νιγηρία. Ο Χριστιανισμός παραμένει η πιο διωκόμενη θρησκεία.

* Ο Πάπας επιθυμεί νέα συνάντηση με τον Ρώσο "πατριάρχη" κ. Κύριλλο. Αναμένουμε τις αντιδράσεις του τελευταίου που συναντήθηκε μαζί του παλαιότερα στην Κούβα.

* Απεβίωσε ο 44χρονος Μιχάλης Νεοφύτου από την Κύπρο που χτυπήθηκε με όπλο δακρυγόνου αστυνομικού σε διαμαρτυρία έξω από το Κυπριακό Προεδρικό Μέγαρο. Η αγάπη τους και η προστασία τους ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

* Και φέτος, κατά τη "Θρονική Εορτή της Ρώμης", την 29η Ιουνίου με το παπικό ημερολόγιο, παρέστη αντιπροσωπεία "επισκόπου" του Φαναρίου με συμπροσευχή.


* Με ιστορική απόφαση του Ανώτατου Αμερικανικού Δικαστηρίου η άμβλωση κρίθηκε παράνομη. Φρύαξαν τα "προοδευτικά" Μέσα Ενημέρωσης που δεν μπορούν να δεχτούν ότι μία γυναίκα δεν μπορεί να δολοφονεί το αγέννητο παιδί της κατά το δοκούν. Πέρα από τους βιασμούς, κρύβεται η προωθημένη στάση ζωής στην πορνεία και την μοιχεία, η οποία επιλύει τα ανεπιθύμητα... προβλήματα. Η απόφαση δεν αρκεί και δεν μπορεί κάποιος εχέφρων να εφησυχάσει. Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος κ. Τραμπ, για πολιτικούς λόγους εφόσον εκπροσωπει την συντηρητική παράταξη,  τοποθέτησε συντηρητικούς δικαστές στη θέση άλλων που συνταξιοδοτήθηκαν. Η τάξη αυτή ανατρέπεται. Η κοινωνία αναμορφούμενη με χριστιανική παιδεία και ήθος δεν θα επιτρέψει την αποκτήνωση, ειδάλλως θα είναι κάτι προσωρινό.

* Το Άγιο Όρος επισκέφτηκε ο κ. Αρχοντώνης σε ρόλο "μπαμπούλα" για να συνετίσει Ρώσους, Ζηλωτές κι όσους μοναχούς τολμούν να αμφισβητούν την οικουμενιστική του δράση. Λειτούργησε και προσκύνησε μασκοφορεμένος και ζήτησε την (κατά την οικουμενιστική αντιληψή του) λύση του θέματος της Μονής Εσφιγμένου.

* Όπως άλλοτε ο Ηρώδης, μη αντέχοντας τον έλεγχο για την μοιχεία του από τον Τίμιο Πρόδρομο, έτσι και τώρα οι Οικουμενιστές μοναχοί του Άθω, μη ανεχόμενοι τον έλεγχο υπό των Ζηλωτών Πατέρων για την πνευματική τους μοιχεία, τους διώκουν να φύγουν από το Άγιο Όρος. Ο έγκαθετος ψευτοεσφιγμενίτης Γαβριήλ εξεδίωξε τον εκδότη του αξιόλογου περιοδικού των Ζηλωτών Αγιορειτών Πατέρων "Άγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης", Μοναχό π. Ιάκωβο και έτερο- επί 22 χρόνια σε κελλί του Άθω- Μοναχό, αναμοχλεύοντας απόφαση προ 33 ετών. Η σημερινή Κυβέρνηση, για άλλη μία φορά, εκτίθεται ανεπανόρθωτα που τα ανέχεται!