2021/04/07

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΚΥΠΡΟΥ

 ΕΚΚΛΗΣΙΑ 

ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΤΡΩΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ


Εν μέσω των θλίψεων και των πειρασμών της Μεγάλης Σαρακοστής, η Γνήσια Ορθόδοξος Εκκλησία βιώνει παραδόξως και αναστάσιμες στιγμές. Καθώς έγινε γνωστό, κατόπιν αδείας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και ενεργειών του Σεβ/του Εξάρχου της Εκκλησίας μας στην Κύπρο Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Ιακώβου, ο Πανοσιότατος Ιερομόναχος π. Θεοδόσιος Στυλιανού ανήκει και πάλι στο δυναμικό του Ιερού Κλήρου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο π. Θεοδόσιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Κορφής Λεμεσού, παρασύρθηκε το έτος 2011 από τον καθαιρεθέντα πρώην επίσκοπο της Εκκλησίας μας κ. Κοσμά Σκρέτα με ψεύδη. Σύντομα διέκοψε την Κοινωνία με τον πρώην αυτό επίσκοπο και συνέχισε να ιερουργεί κατά μόνας με την αδελφότητα και τα πνευματικά του τέκνα στην Κύπρο. Κατόπιν επιθυμίας του επανήλθε στην Εκκλησιαστική Κοινωνία με απόφαση της Ιεράς Συνόδου που με αγάπη και χαρά δέχτηκε την επιστροφή στον Πατρικό Οίκο της Εκκλησίας του παρασυρθέντος Ιερομονάχου.  Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν θετικό προάγγελο για το μέλλον και τον ιερό αγώνα της Εκκλησίας της Κύπρου και αποτελούν παράδειγμα επιστροφής σε όσους παρασύρθηκαν ή εμμένουν πεισματικώς εκτός της Εκκλησιαστικής Κοινωνίας. Ένα σάλπισμα αγάπης και μετανοίας για Επιστροφή στην ευλογημένη ενότητα της Εκκλησίας, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε πάση θυσία.

Ακολουθούν οι διευθύνσεις των Ιερών Μονών υπό την πνευματική καθοδήγηση του Παν/του Ιερομονάχου π. Θεοδοσίου στις οποίες μπορούν οι Ορθόδοξοι πιστοί να εξυπηρετούνται Μυστηριακά ακωλύτως. Οι παλαιότερες αποφάσεις περί του π. Θεοδοσίου δέον να θεωρούνται ως μη γενόμενες κατόπιν και της οριστικής επίσημης Συνοδικής Αποφάσεως το προσεχές διάστημα.

  • Αγίων Πάντων, Κορφή 4545 Λεμεσός Κύπρου. Τηλ. 00357. 25. 43. 2049.
  • Αγίας Άννης, Αυγόρου 5510 Αμμόχωστος Κύπρου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΟΡΝΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ






Από τα ιερά Εγκαίνια του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Λέμεσού το έτος 2008. Διακρίνονται ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος και ο πολιός Γέρων π. Βίκτωρ.



Ιερά Μονή Αγίας Άννης Αυγόρου της μαρτυρικής Αμμοχώστου




Το Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσσης Κακορατζιάς Λάρνακας- Λευκωσίας, Πνευματικού Κέντρου της Εκκλησίας της Κύπρου