2020/09/13

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Την 28η Ιουλίου πανηγύρισε ο γραφικός Ιερός Ναός των Γ.Ο.Χ. Νάξου που τιμάται στην μνήμη της Οσίας Μητρός Ειρήνης της Θαυματουργού, Ηγουμένης της Μονής Χρυσοβαλάντου. Για την πανήγυρη μετέβη στη νήσο των Κυκλάδων ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Βησσαρίων.



Την 15η Αυγούστου, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την Κοίμηση και την Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός στον Τύρναβο Λάρισας. Ιερούργησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Έξαρχος Θεσσαλίας κ.κ. Ιγνάτιος παρουσία πλήθους πιστών.


Την επομένη, η ενορία των Μεγάρων εόρτασε την μνήμη των Αγίων Έξι Μαρτύρων εν Μεγάροις. Συνιερούργησαν οι Παν/τοι Ιερομόναχοι π. Αυγουστίνος, π. Βησσαρίων και π. Χρυσόστομος.



Την 22α Αυγούστου πανηγύρισε το Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας Προυσιωτίσσης στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Βησσαρίων.



Την 27η του μηνός πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Φανουρίου Μεσσοποταμιάς Καστοριάς. Χοροστάτησε ο Τοποτηρητής Καστορίας, Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Ιακώβου βοηθούμενοι υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Αθανασίου, π. Αυγουστίνου, π. Βησσαρίωνος και π. Χρυσοστόμου.



Την 29η του Αυγούστου πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Τιμίου Προδρόμου στην Λαμία, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Φθιώτιδος. Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του οικείου Ιεράρχη κ. Ιγνατίου βοηθούμενου υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Βησσαρίωνος.



Την ίδια ημέρα εόρτασε και η γυναικεία Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου στο Πεταλίδι Μεσσηνίας. Χοροστάτησε ο Σεβ/τος Μεσσηνίας κ.κ. Ιάκωβος μετά του Παν/του Ιερομονάχου π. Αθανασίου και του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.




Στην λήξη του θέρους, την ΙΔ' Κυριακή του Ματθαίου που συνέπεσε η εορτή της Αγίας Ζώνης εόρτασε ο  φερώνυμος Ιερός Ναός στην Αρφάρα Μεσσηνίας. Ιερούργησε ο π. Αθανάσιος βοηθούμενος υπό του διακόνου π. Χριστοφόρου.