2020/05/02

ΔΙΚΑΙΟΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΖΩΣΙ


Από την ενορία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Μάνδρας Αττικής λάβαμε την κάτωθι ενημέρωση:
Σήμερα, 19η Απριλίου (2/5/2020 Ν.Η.), τελέστηκε Θεία Λειτουργιά- δυστυχώς κεκλεισμένων των θυρών- στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστού Ματθαίου Μάνδρας Αττικής. Το κλίμα ήταν λίγο φορτισμένο καθώς, πριν 19 χρόνια, σαν σήμερα εκοιμήθη ο πνευματικός μας Πατέρας, στυλοβάτης και κτήτορας της Μητρόπολής μας. Σαν σήμερα η Μητρόπολη Αττικής και Μεγαρίδος πενθούσε τον αοίδιμο Μητροπολίτη κυρό Ματθαίο (Μακρή +2001). Μαζί με αυτήν, σύμπασα η Γνήσια Ορθόδοξος Εκκλησία ανεβόησε το αιωνία η μνήμη! Όλα αυτά τα χρόνια από το 1972 υπηρέτησε την μητρόπολή του και την ανέδειξε. Τον ευχαριστούμε πολύ για όσα μας πρόσφερε, τόσο ηθικά και υλικά, όσο και πνευματικά μιας και άφησε πίσω και άξιους διαδόχους του ώστε να συνεχίσουν το έργο του. Ευχόμαστε από τον παράδεισο να μας ευλογεί και να μας δίνει την ευχή του ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε επάξια στα δύσκολα αυτά χρόνια.



 Ο σεπτός νεκρός του Ιεράρχου επί του Θρόνου


 Ο Μακαριστός ως μέλος της Ιεράς Συνόδου της σεπτής Ιεραρχίας επί προεδρείας Αρχιεπισκόπου Ανδρέου


 Επιτάφιος στον Μητροπολιτικό Ναό της Μάνδρας


Πανήγυρις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Ματθαίου. Διακρίνονται εξ αριστερών οι Ιεράρχες: Κορινθίας Κάλλιστος, Αθηνών Ανδρέας, ο τότε εορτάζων Αττικής κυρός Ματθαίος, ο Πειραιώς Νικόλαος και ο Αργολίδος κ. Παχώμιος.


 Πανήγυρις μετά τα μέσα της δεκαετίας του ΄90. Διακρίνονται εκατέρωθεν του Μακαριστού κυρού Ματθαίου ο αοίδιμος Μητροπολίτης Κοζάνης κυρός Τίτος (δεξιά) και ο πρώην Θεσσαλονίκης κ. Χρυσόστομος (αριστερά).


Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων, τον οποίον ανήγειρε εκ βάθρων ο Μακαριστός Ποιμενάρχης της Αττικής κυρός Ματθαίος. Κάτωθεν αυτού βρίσκεται, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Ευαγγελιστού Ματθαίου του ιστορικού παραρτήματος των Γ.Ο.Χ. Μάνδρας, ως Κατακόμβη των άλλοτε διωκόμενων Χριστιανών, όπου εξυπηρετούνται οι πιστοί.


Η ουράνια, φωτεινή Νεφέλη που περικύκλωσε τον Μητροπολιτικό Ι.Ν. της Μάνδρας κατά την Χειροτονία Αρχιερέως την 24η Φεβρουαρίου 1989. Ήταν η πρώτη Χειροτονία της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος που έγινε στο φως της ημέρας και δημόσια από την Ιερά Σύνοδο λόγω των διωγμών επί σειρά δεκαετιών.