2020/04/13

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΚΡΙΣΕΙΣ- ΣΧΟΛΙΑ

* Η ανθρωπότητα πανικόβλητη χειραγωγείται από την φερόμενη πανδημία του κορωναϊού. Οι πιστοί βιώνουν πρωτοφανείς καταστάσεις καταστολής των θρησκευτικών και προσωπικών ελευθεριών. Ποιό χέρι ανθρώπου που πιστεύει Θεό θα υπέγραφε την απαγόρευση της λατρείας, θα ποινικοποιούσε τη Θεία Λειτουργία και λατρεία; Παλαιότερα οι πιστοί προσέτρεχαν στην σκέπη του Τριαδικού Θεού και των Αγίων και συνέβαιναν θαύματα. Σήμερα η ερώτηση του Χριστού μας -που σε λίγο θα Τον δούμε πάνω στον Σταυρό του μαρτυρίου- μας πληγώνει και μας αφήνει άφωνους: Ναι πολύτιμότατο αγαθό η υγεία «Πλήν ο Υιός του ανθρώπου ελθών άρα ευρήσει την πίστιν επί της γης;» (Λουκ. 18, 8). Ύποπτα σημεία στον τρόπο διάδοσης και στους σκοπούς που εξυπηρετούνται αλλά στην επίμονη προπαγάνδιση και εμπέδωση του πανικού στους ανθρώπους. Ακόμη πιο ύποπτο ο συνδυασμός της θλιβερής κατάστασης με το ηλεκτρονικό φακέλωμα (τσιπς και βραχιολάκια), την παγκόσμια διακυβέρνηση, την νέα φτωχοποίηση, υποχρεωτικό εμβολιασμό κ.α. Είδαμε να συλλαμβάνονται κληρικοί γιατί κοινώνησαν κάποιον ή γιατί άνοιξαν Ναό. Αστυνομικοί έξω από εκκλησίες να επιβάλλουν πρόστιμα και να συλλαμβάνουν πιστούς. Αστυνομικούς να χτυπάνε πόρτες Ναών να ελέγξουν ποιοι είναι μέσα στην εκκλησία όπως συνέβη στη Δράμα! Άσχημες μνήμες των αντιχριστιανικών διωγμών ξυπνάνε όλα αυτά. Σύμπτωση είναι και οι δηλώσεις των πολιτικών για παγκόσμια κυβέρνηση και τσιπς στον άνθρωπο για την... καταπολέμηση του κορανοϊού;
Ευ. Βενιζέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου: "γιατί δεν λέτε για την πρόταση του Bill Gates να υπάρχει ένα μικροτσίπ που θα το φέρει ο κάθε άνθρωπος"! Γ. Παπανδρέου σε πρόσφατη δήλωση του: "η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής (;) διακυβέρνησης και την ανάγκη, ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου" Παραθέτουμε παρακάτω δύο αποκαλυπτικά βίντεο- ομιλίες του Νεοημερολογίτη ιερέα π. Βασιλείου Βολουδάκη τα οποία αξίζουν να μελετηθούν.



* Δεν έχασαν την ευκαιρία οι οικουμενιστές να προωθήσουν μέσα σε αυτόν τον πανικό τον δικό τους ιό. Την θεομίσητη παναίρεση του Οικουμενισμού. Δημιουργούν εικόνες παπικών, αγγλικών και "ορθοδόξων" ψευτοαγίων για να επιτύχουν την πλήρη διάβρωση του ορθόδοξου φρονήματος του πιστού λαού. Οι ίδιοι την αποκαλουν "οικουμενική εικόνα" του "Οικουμενισμού της πανδημίας". Εύστοχη η αναφορά τους διότι δεν υπάρχει άλλη λοιμώδης νόσος σαν την Παναίρεσή τους που να μην σκοτώνει μόνο σώματα αλλά και αθάνατες ψυχές.


* Πανθεϊστική- Αθεϊστική "εκκλησία" στο Μανχάτταν! Η πρεσβυτεριανή εκκλησία του Rutgers στο Μανχάταν είναι από τις πιο φανατικές υποστηρίκτριες της «παγκόσμιας εκκλησίας» (“one-world church”). Δηλώνει ότι «δεν χρειάζεται να πιστεύεις στον Θεό για να είσαι μέλος μας»! Στην εκκλησία του Rutgers μαζεύονται Πρεσβυτεριανοί, Ρωμαιοκαθολικοί, Εβραίοι, οπαδοί του New Age, ακόμη και αθεϊστές για να μιλήσουν γύρω από τα θέματα των «προσφύγων», της «κοινωνικής δικαιοσύνης» και της «σωτηρίας της γης» και ό,τι απασχολεί την liberal/αριστερή ατζέντα (Άρθρο: “What Draws Atheists, Jews and Catholics to a PresbyterianChurch,” New York Times). Η «εκκλησία» ασχολείται με πράγματα όπως ο ακτιβισμός για την κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και το κίνημα “Black Lives Matters” κλπ. «Σημαίες προσευχής» Θιβετιανών βουδιστών κοσμούν την εκκλησία και οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία από κονκάρδες να φορέσουν δηλώνοντας την «ταυτότητα του φύλου» τους: αυτός / αυτή / αυτοί κλπ. Μια «ενορίτισσα», η Clare Hogenauer, εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια τόπλες στην Times Square για να διαμαρτυρηθεί για τη θανατική ποινή. Είπε στους New York Times ότι δεν θεωρεί ότι είναι χριστιανή, αλλά «πιστεύει ότι ο Ιησούς ήταν ένας καλός τύπος».

* "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για κοινή προσευχή σήμερα, Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, το μεσημέρι κι έτσι μαζί με κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, είπε το “Πάτερ ημών” για την σωτηρία του πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού." Άριστος υποτακτικός του πάπα του Βατικανού.

* Οικουμενιστικές συμπροσευχές στο Σικάγο στα πρότυπα Βαρθολομαίου: "Ο Παπικός καρδινάλιος του Σικάγου μέσα από τον παπικό μητροπολιτικό ναό, παρουσία του Ορθόδοξου μητροπολίτη και του Προτεστάντη πάστορα, καλεί τους παπικούς, τους Ορθόδοξους αλλά και τους Ευαγγελικούς – Μεθοδιστές Λουθηρανούς, να συμπροσευχηθούν στη δύσκολη αυτή στιγμή, μέσω των social media. Οι τρεις προκαθήμενοι απαγγέλλουν το Πάτερ ημών όλοι μαζί και στο τέλος προσεύχονται στο Θεό -και οι τρεις μαζί πάλι- για να μας έχει όλους ο Θεός καλά."


* Ούτε στην Κύπρο έχασαν ευκαιρία: "Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται για να ξεπεραστεί η παγκόσμια κρίση" κατάγράφουν τα μέσα ενημέρωσης.


* Τι να σχολιάσει όμως για τον "πατριάρχη" Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο που ενδιαφερότανε για την έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία. Και αυτός στις οικουμενιστικές συμπροσευχές. "Τοπικοί και εθνικοί θρηκσευτικοί ηγέτες συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκπροσωπούν τον Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό και το Ισλάμ, ήρθαν μαζί στην Ιερουσαλήμ για μια συγκινητική τελετή κοινής προσευχής για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο... "


* Οι εγκάθετοι ρασοφόροι του Φαναρίου και ψευτοεσφιγμενίτες συνεχίζουν τον διωγμό των Ζηλωτών πατέρων προς εξόντωση του, διψώντας για χρήματα και υλικά αγαθά: "Αποζημίωση μισού εκατομμυρίου ευρώ καλούνται να καταβάλουν ο ηγούμενος και άλλοι ζηλωτές μοναχοί, μετά την αγωγή μελών της νόμιμης αδελφότητας για την παράνομη κατοχή της ακίνητης και κινητής περιουσίας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, όπως αποφάσισε το πολιτικό τμήμα του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Οι συνολικά 52 εναγόμενοι υπέβαλαν αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά της παραπάνω δικαστικής απόφασης, προβάλλοντας , μεταξύ άλλων, τον ισχυρισμό ότι ως μοναχοί έχουν δικαίωμα παραμονής στους χώρους του μοναστηριού. Επικαλούνται συνολικά 9 λόγους αναίρεσης."

* Προσοχή στα οικουμενιστικά σύμβολα! Όπως ο "άγγελος (λέγε διάβολος) των πολιτισμών" που τον σχηματίζουν με τα σύμβολα των θρησκειών στο Lindau της Γερμανίας. Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία αλλά αποκεκαλυμμένη Αλήθεια, η Εκκλησία του Χριστού.



* Μία προτεσταντική "εκκλησία" στο Μάλμε της Σουηδίας έχει ένα νέο τέμπλο στο οποίο αντικατέστησε τον Αδάμ και την Εύα στον παράδεισο με gay ζευγάρια σε πόζες με υπονοούμενα, ενώ αναπαριστά το φίδι ως μία διεμφυλική γυναίκα που τους προκαλεί. Είναι και αυτοί αδελφοί των Οικουμενιστών του "Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών". Με αυτούς είναι σε κοινωνία η Κρατική "εκκλησία της Ελλάδος".