2021/01/12

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!


ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Με την χάρη του Θεού εισήλθαμε στη νέα δεκαετία.* Αλλά η είσοδό μας αυτή συνοδεύεται από μία γενική ακαταστασία στον κόσμο από κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής και εκκλησιαστικής πλευράς.

Ο φόβος και η αγωνία της σημερινής ανθρωπότητας για μία γενική σύρραξη, ο κίνδυνος από τους τεχνικούς και πυρηνικούς εξοπλισμούς, η κοινωνική ακαταστασία, η έλλειψη ορθού αξιολογικού κριτηρίου, η αδιαφορία για τη θρησκευτική ζωή, για την αλήθεια, για την αιωνιότητα, για την αθάνατη ψυχή, αδιαφορία που οδήγησε τον άνθρωπο στην άρνηση και τον μηδενισμό, και η σφοδρή πολεμική την οποία εξασκεί η σημερινός αποστατημένος άνθρωπος κατά της Αλήθειας αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά της σημερινής κοινωνίας.

Εξάλλου, οι σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες εκ των παρασκηνίων κατευθύνουν προς καταστροφή τις τύχες των λαών, το αιρετικό οικουμενιστικό πνεύμα της υλόφρονης εποχής μας, πέτυχαν να αποπροσανατολίσουν τους λαούς, να απωλέσουν οι άνθρωποι την ορθή κρίση για τις αξίες και να επηρεάσουν και το πλείστο μέρος του ορθόδοξου λαού και να το οδηγήσουν μακριά από την αλήθεια.

Ήδη τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά, διότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ουδεμία αγωνία και ανησυχία για το μέλλον, ουδεμία διάθεση επιστροφής στην αλήθεια, τουναντίον συμβιβασμός στην προδοσία και απεμπόληση Ιερών και οσίων και από εκείνους που υποσχέθηκαν να φυλάσσουν την ιερά παρακαταθήκη μέχρι τελευταίας τους αναπνοής.

Τι απομένει πλέον για τη νέα δεκαετία; Μία και μοναδική ελπίδα απομένει. Αυτή την οποία παρέχει η παρουσία του «μικρού ποιμνίου», το οποίο παραμένει πιστό στην Ορθοδοξία και στην Αλήθεια και παρά τους διωγμούς και τις θλίψεις δεν υποκύπτει αλλά συνεχίζει τον αγώνα.

Ας φροντίσουμε, έκαστος εξ ημών, να λάβουμε μια σαφή θέση έναντι των κρίσιμων περιστάσεων.

Εφόσον έχουμε την ύψιστη τιμή να ανήκουμε στο «μικρό ποίμνιο» ας παραμείνουμε πιστοί σε αυτό. Εάν όμως είμαστε ξένοι προς το «μικρό ποίμνιο» ας λάβουμε την απόφαση της επιστροφής μας σε αυτό, διότι ο αγώνας υπέρ της Αλήθειας είναι το υπέρτατο καθήκον. «Αγωνίσαι και κατά την νέα δεκαετία, αγαπητέ/η αναγνώστα/ρια, υπέρ της αλήθειας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου». (πρβλ. Σοφία Σειράχ 4',28)

* Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ιεράς Συνόδου "Κήρυξ Γνησίων Ορθοδόξων", τεύχος 25ο Ιανουαρίου 1980, παραμένει επίκαιρο και για τη νέα δεκαετία που εισερχόμαστε!