2020/01/12

ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΔΕΩΝ ΕΝ ΤΥΡΝΑΒΩ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη πανηγύρισε η Ενορία των Γ.Ο.Χ. Τυρνάβου (Λάρισας) την μνήμη και το μαρτύριο του Οσιομάρτυρος Γεδεών , η οποία φέτος συνέπεσε την Κυριακή των Φώτων. Στον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε η Αναστάσιμη και συνάμα πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου (Τοποτηρητού Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου) μετά τελέσεως αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. 
Ακολούθησε λιτανεία της ιεράς εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως με δέηση στην Κεντρική πλατεία. Ακολούθως, εν μέσω κωδωνοκρουσιών και ύμνων προς τον Άγιο, η ιερά πομπή προσήλθε στον Ιερό Ναό του Αγίου όπου βρίσκεται ο τάφος του. Εψάλλησαν ύμνοι και πραγματοποιήθηκε η προσκύνηση της Τιμίας Κάρας και του Τάφου του Αγίου. Η πομπή εξερχόμενη του Ναού κατέληξε στον ενοριακό Ναό της Παναγίας όπου έληξε η περιφορά. 
Το πλήθος των ευλαβών προσκυνητών δέχτηκε την φιλοξενία της ενορίας των Γνησίων Ορθοδόξων του Τυρνάβου και επέστεψε στα ίδια πνευματικά ενισχυμένο.