2019/06/10

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Την 3η Μαΐου εόρτασε το Ιερό Παρεκκλήσιο της τοπικής Αγίας Ξενίας της Καλαμάτας στην γυναικεία Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.


Με λαμπρότητα και ευλάβεια αρμόζουσα στον ιερό Αγώνα του Αγίου Ματθαίου του Ομολογητού Αρχιεπισκόπου Αθηνών, του Θαυματουργού και Μυροβλύτου εόρτασε τη μνήμη του η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης Κερατεας. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μύτικα Χαλκίδας όπου βρήκαν καταφύγιο οι αναγκασθέντες σε εξορία ομολογήτριες Μονάζουσες. Χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Πρωθιεράρχης της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Χρυσόστομος μετά πλειάδα Κληρικών και έψαλλε  ο καλικέλλαδος χορός των Μοναζουσών. Οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν την μυροβλύζουσα αγία κάρα. Τον θείο λόγο κήρυξε καταλλήλως ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Βησσαρίων Βάλλιος. Μετά την τέλεση της λιτανείας των ιερών λειψάνων και της εικόνας, οι πιστοί δέχθηκαν την φιλοξενία της Αδελφότητας.



Με σεμνότητα εόρτασε ο Ιερός Ναός των Αγίων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος βοηθούμενος υπό του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.


Κατά τη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εόρτασε ο ιστορικός Ιερός Ναός των Γ.Ο.Χ. Τυρνάβου, ένας εκ των παλαιότερων Ναών της Εκκλησίας μας. Ιερούργησε ο π. Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη και της λιτανείας της ιεράς εικόνας στην πλησιόχωρη πλατεία, παρουσία αρκετών πιστών.