2017/11/28

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 Τη Κυριακή 13/26 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ακαινοτομήτου Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Ανήμερα της εορτής του Χρυσορρήμονος Πατρός τελέστηκε πανηγυρική Συνοδική Θεία Λειτουργία στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Θήβας. Της Θείας Μυσταγωγία προεξήρχε ο εορτάζων Άγιος Πρόεδρος μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου, Μεσσηνίας κ. ιακώβου, και Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά, βοηθούμενοι υπό των Πανοσιολογιωτάτων Ιερομονάχων π. Ευθυμίου και π. Βησσαρίωνος και των ευλαβεστάτων Ιεροδιακόνων π. Χριστοφόρου και π. Αθανασίου.
Προσήλθαν εκατοντάδες πιστών κυρίως από την Αττικοβοιωτία αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας και το εξωτερικό, που κατέκλυσαν τον Ναό και τους πέριξ χώρους από τις πρωινές ώρες. Οι πιστοί είχαν την ευλογία να ασπαστούν και πλείστα ιερά Λείψανα Αγίων που ήταν εκτεθειμένα προς προσκύνηση ήδη από την εορτή των Αγίων Ταξιαρχών. Επίσης παρέστησαν αντιπροσωπείες Ιερών Μονών: Αγίας Παρασκευής Μύτικα Χαλκίδας (της αδελφότητας Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης υπό την Οσιοτάτη Καθηγουμένη Βενερία), του Αγίου Γεωργίου Μελλισοχωρίου Θήβας και Οσίων Αγιορειτών Πατέρων Πανακτού Οινόη.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος Πρωθιεράρχης της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ευχαρίστησε τους πιστούς για την αθρόα προσέλευση τους και τις ευχές τους και  ομίλησες δια ολίγων. 
Ο Σεβασμιότατος Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος (αντιπρόεδρος της Ιεραρχίας) ευχήθηκε εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου και ο καλλίφωνος χωρός των Ιεροψαλτών έψαλε τον "Πολυχρόνισμό" του Αγίου Προέδρου. Ο Πανιερώτατος Πρωθιεράρχης διένειμε το αντίδωρο, δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές των πιστών. Οι πιστοί δέχθηκαν την φιλοξενία των Θηβαίων αδελφών ενώ προσφέρθηκε και Τράπεζα για τους Πατέρες και τους πιστούς που προσήλθαν απο μακριά.