2016/11/27

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΩΘΙΕΡΑΡΧΟΥ

Πολυχρόνιον ποίησαι Κύριος ο Θεός 
τον Πανιερώτατον και Πατέρα ημών, 
Μητροπολίτην Θηβών και Λεβαδείας
 και Πρόεδρον της Ιεράς Συνόδου ημών
κύριον κύριον Χρυσόστομον. 
Κύριε, φύλαττε Αυτόν εις πολλά έτη.
ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!


Το Σάββατο 13/26 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Πατέρα Ιωάννη τον Χρυσόστομο, εορτάζει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ακαινοτομήτου Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Ανήμερα της εορτής του Χρυσορρήμονος τελέστηκε πανηγυρική Θεία Αρχιερατική Λειτουργία στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Θήβας. Της Θείας Μυσταγωγία προεξήρχε ο εορτάζων Άγιος Πρόεδρος μετά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά, βοηθούμενοι υπό των Ιερομονάχων π. Αυγουστίνου, π. Ευθυμίου, π. Βησσαρίωνος, του επίσης εορτάζοντος π. Χρυσοστόμου και του Ιεροδιακόνου π. Αθανασίου.
Προσήλθαν εκατοντάδες πιστών κυρίως από την Αττικοβοιωτία αλλά και από άλλες περιοχές, που κατέκλυσαν τον Ναό και τους πέριξ χώρους από τις πρωινές ώρες. Οι πιστοί είχαν την ευλογία να ασπαστούν και πλείστα ιερά Λείψανα Αγίων που ήταν εκτεθειμένα προς προσκύνηση ήδη από την εορτή των Αγίων Ταξιαρχών. Επίσης παρέστησαν αντιπροσωπείες των Ιερών Μονών Αγίας Παρασκευής Μύτικα Χαλκίδας (της αδελφότητας Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης υπό την Οσιοτάτη Καθηγουμένη Βενερία), του Αγίου Γεωργίου Μελλισοχωρίου Θήβας και Οσίων Αγιορειτών Πατέρων Πανακτού Οινόης.
Πρός της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η ευλογία των Άρτων ενώ κατά την ώρα του Κοινωνικού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιότατος Ιερομόναχος π. Ευθύμιος Κωττούλας, αναφερθείς στους πειρασμούς που κατέκλυσαν την ζωή του Αγίου Ιωάννου Χρυσόστόμου και την προβολή του κλέους αυτού της Κωνσταντινουπόλεως ως παράδειγμα μίμησης στην δική μας κατά Χριστόν ζωή. Υποδειγματική υπήρξε και η διακονία των Ιεροψαλτών στα δύο αναλόγια από διάφορες ενορίες, δίνοντας πανηγυρικό τόνο και εντείνοντας στην πνευματική ανάταση των πιστών.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος Πρωθιεράρχης της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ευχαρίστησε τους πιστούς για την αθρόα προσέλευση τους και τις ευχές τους και ζήτησε ως "δώρο" την μετάνοια και τον εν Χριστώ ανακαινισμό. 
Ο Σεβασμιότατος Αττικής κ. Κοσμάς ευχήθηκε εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου και ο καλλίφωνος πανοσιολογιότατος π. Αυγουστίνος μετά άλλων αδελφών και πατέρων έψαλλε τον "Πολυχρόνισμό" του Αγίου Προέδρου. Ο Πανιερώτατος Πρωθιεράρχης διένειμε το αντίδωρο, δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές των πιστών. Οι πιστοί δέχθηκαν την φιλοξενία των Θηβαίων αδελφών ενώ προσφέρθηκε και Τράπεζα για τους Πατέρες και τους πιστούς που προσήλθαν απο μακριά.