2016/01/19

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016


"Σήμερον τὰ ἄνω τοῖς κάτω συνεορτάζει,
καὶ τὰ κάτω τοῖς ἄνω συνομιλεῖ"!

Επίκεντρο κι εφέτος για την την περιφέρεια Αττικοβοιωτίας υπήρξε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ελευσίνα όπου εορτάστηκαν με λαμπρότητα αλλά και ευλάβεια τα Άγια Θεοφάνια του Κυρίου με Αρχιερατική Θεία λειτουργία όπου χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ.κ. Κοσμά βοηθούμενος υπό του Πανοσιολογιοτάτου Ιερομονάχου Αυγουστίνου. 



Στην συνέχεια ακολούθησε καθαγιασμός τον υδάτων στο λιμάνι Ελευσίνας όπου και προσήλθε μεγάλο πλήθος πιστών. Στην τελετή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Συνόδου, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος, κατώτεροι Κληρικοί καθώς και Μοναχοί από την Ιερά Ανδρώα Μονή Οσίων Αγιορειτών Πατέρων Οινόης. Την εκδήλωση τίμησαν και οι Τοπικές Αρχές.










Και στην Κρήτη εορτάστηκε με κατάνυξη η Βάπτιση του Κυρίου μας. Στην ενορία του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στις Μοίρες Ηρακλείου τελέστηκε η εόρτια Θεία Λειτουργία υπό του ζηλωτή Λευίτη π. Ζαχαρία Τσικριτσάκη με την παρουσία πλήθους πιστών από όλη την Κρήτη. Ακολούθησε ο Καθαγιασμός των υδάτων στην γραφική λίμνη Ζαρού.