2015/12/30

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Την κύρια μνήμη, της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, εόρτασε η φερώνυμη Ιερά Μονή στην Δίβρη Φθιώτιδος.


Από την Λιτανεία της ιεράς εικόνας του πολιούχου Αγίου Παντελεήμονος στην ενορία στο Καπαρέλλι Θήβας.Από την εορτή του Μετοχιακού Ι.Ν. Αγίας Άννης Κορώνης.Με σεμνότητα εόρτασε στις Κυκλάδες η Ενορία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Νάξου.Την ίδια ημέρα πανηγύρισε την δεύτερη εορτή της η Ιερά Μονή Αγ. Μαγδαληνής Δίβρης Λαμίας με ολονύχτια Αγρυπνία. Από την λαμπρά πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής στην Χαλκίδα. Εκατοντάδες πιστών τίμησαν την μνήμη της λαοφιλούς Παρθενομάρτυρος.


Επίσης εόρτασε ο ιστορικός Ναός στην Υπάτη Φθιώτιδος.Το Ιερό Ησυχαστήριο στη Θήβα (περιοχή Τάχιο)Και η Φερώνυμος Μονή στην Καλαμάτα.Λαμπρά πανηγύρισε στην Κρήτη ο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Κυρίου στην Παναγία Καινουρίου Ηρακλείου.


Πόλος έλξης για εκατοντάδες ορθοδόξους πιστούς από όλη την Θεσσαλία ήταν κι εφέτος, κατά την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, η Ενορία της Παναγίας στον Τύρναβο Λάρισας. Παρέστην ο προσωρινός Τοποτηρητής Λαρίσσης, Σεβ/τος Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος μετά του Παν/του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου, συμπροσευχομένου του λογικού Ποιμνίου της Εκκλησίας μας.


Την ίδια ημέρα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας την Κοίμηση της Κυρίας Θεοτόκου καθώς παρέλαβε υπό του Αγίου Πατρός Ματθαίου η εξόριστος αδελφότητα των Ομολογητριών Μοναζουσών, πνευματικών τέκνων του Αγίου.Με εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γ.Ο.Χ. Αθηνών κατά την Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου.Την ίδια ημέρα εόρτασε και ο γραφικός Ι.Ν. των Γ.Ο.Χ. Τήνου.


Από την εορτή του Ι.Ν. Τιμίας Ζώνης στην Αρφάρα Μεσσηνίας.Με σεμνότητα εόρτασε ο Ναός του Προφήτη Ζαχαρία στα Φυλλά των Γ.Ο.Χ. Ευβοίας.


Την 8η Σεπτεμβρίου εόρτασε η Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Καλαμάτας.Η Ενορία στο Μαρκόπουλο Αττικής, με την παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών από τα Μεσόγεια.Και η Ενορία της Κυρίας μας Λαμποβίτισσας στην Κέρκυρα.Πόλος πνευματικής έλξης για εκατοντάδες ορθοδόξους πιστούς, από την Πελοπόννησο- Δυτική Ελλάδα κι αλλαχού, κατέστη κι εφέτος η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Καλαμάτας.Η ακριτική Κάλυμνος τίμησε δεόντως την Μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τέκνων της στην ιστορική φερώνυμη Μονή της Μεγαλομάρτυρος.Από την πανήγυρη του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Ευσταθίου Κρυονερίου Αττικής όπου υφίσταται Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ Αττικής.Από την εορτή του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Μαρούσι Αθηνών.Με την συνήθη εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Γοργοποτάμου Φθιώτιδος. Την ίδια ημέρα εόρτασε η ενορία της Κερατέας Αττικής όπου θησαυρίζεται φερώνυμος Ιερά εικόνα της Θεοτόκου.Από την εορτή του Ιερού Ησυχαστηρίου της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ραφήνα Αττικής.Από την πανήγυρη της Ενορίας Οσίων 99 Πατέρων στα Χανιά. Από την ευλόγηση των Άρτων στον Καθεδρικό Ι.Ν. της Θήβας κατά τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού και Αποστόλου.Στην Ενορία Αγχιάλου Θεσσαλονίκης τιμήθηκε η μνήμη του πολιούχου Θεσσαλονικέως Αγίου Δημητρίου.Την ίδια ημέρα πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ι.Ν. του Μυροβλήτου στην Πάτρα.