2015/01/21

ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2015 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

«Σήμερον τά ἄνω τοῖς κάτω συνεορτάζει
 καί τά κάτω τοῖς ἄνω συνομιλεῖ»

Λαμπρός υπήρξε και εφέτος ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων την 6ην Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, από όλους τους Ορθοδόξους απ' άκρου εις άκρον στην Ελλάδα. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Αγίας μας Εκκλησίας, όπου υπήρχαν λειτουργοί, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού
Επίκεντρον του εορτασμού των Φώτων υπήρξε και εφέτος για την Αττική ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ελευσίνα Αττικής. Τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ μετά το πέρας αυτής, τη συμμετοχή πλήθους πιστών από όλες τις ενορίας της Αττικοβοιωτίας, σχηματίσθηκε μεγάλη λιτανευτική πομπή στον παράκτιο χώρο της Ελευσίνας, όπου έγινε η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού προηγουμένων σημαιών, εξαπτερύγων και λαβάρων.
Επί ειδικής εξέδρας τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά, συμπαραστατουμένου υπό του Προέδρου της Ιεράς Συνόδου Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσοστόμου, συμμετεχόντων και των Πάν/του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου και του Ιεροδιακόνου π Χρυσοστόμου.