2014/09/12

Εκκλησιαστικές Ειδήσεις

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου Δίβρης Φθιώτιδος. Την 28ην Ιουλίου μνήμη της Αγίας Ειρήνης ,ετελέσθη ολονύκτιος κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία υπό του οικείου Επισκόπου κ. Ιγνατίου.Από την ευλόγηση των άρτων και την λιτάνευση της  Ιεράς Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα κατά την πανήγυρη του ομωνύμου παρεκκλησίου της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου Φθιώτιδος. Χοροστάτησε ο οικείος Επίσκοπος κ. Ιγνάτιος βοηθούμενος υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Αυγουστίνου.Την 25ην Ιουλίου εορτάσθη η μνήμη της Κοιμήσεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης εις το εορτάζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Ευσταθίου Κρυονερίου Αττικής. Της πανηγύρεως προέστη ο οικείος Επίσκοπος κ. Κοσμάς.
Την 16ην Αυγούστου μνήμη των Αγίων Ενδόξων έξι Μαρτύρων των εν Μεγάροις, ετελέσθη αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μεγάρων υπό του οικείου Επισκόπου κ. Κοσμά βοηθούμενου υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Βησσαρίωνος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εγένετο και η λιτάνευσις των ιερών λειψάνων των Αγίων.
Στιγμιότυπο από την πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Νάξου. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π.Βησσαρίων.


Από τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Τιμίου Προδρόμου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γ.Ο.Χ. Αθηνών. Ιερούργησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ.Κοσμάς.Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος εις την Ιεράν Μητρόπολην Θηβών και Λεβαδείας, εις τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ελειτούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσόστομος βοηθούμενος υπό του Ιεροδιακόνου π. Χρυσοστόμου.Μετά πάσης επισημότητος, κατανύξεως αλλά και συγκινήσεως πανηγύρισε και εφέτος η Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Αγίας Παρασκευής εις Μύτικα Χαλκίδος, τη 26η Ιουλίου.Την κυριώνυμο ημέρα εψάλη ο πανηγυρικός Όρθρος και ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά,  βοηθούμενου υπό του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου.

Μετά πάσης επισημότητος και κατανύξεως εορτάσθη εφέτος εις την Ιερά γυναικεία κοινοβιακή Μονή Αγίας Παρασκευής εις Μύτικα Χαλκίδος, η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου την 15ην Αυγούστου. Αφ' εσπέρας ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Βησσαρίωνος μετά λιτής και αρτοκλασίας τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Εψάλησαν με συγκίνησιν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά την τάξιν της Ιεράς Μονής.


Τη 29η Αυγούστου μνήμη της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου πανηγύρισε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Αφ' εσπέρας ετελέσθη πανηγυρικός εσπερινός μετ'αρτοκλασίας υπό τον Παν/το Ιερομόναχο π.Βησσαρίων. Την ημέρα της εορτής ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Προέδρου της Ιεράς Συνόδου και Τοποτηρητού Αρχιεπισκοπής Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατουμένου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Ιακώβου βοηθούμενοι υπό τους Παν/τους Ιερομονάχους π. Αυγουστίνου, π. Βησσαρίωνος και του Ιεροδιακόνου π. Χρυσοστόμου. Τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Σεβασμιώτατος Ιάκωβος ομιλήσας περί του Αγίου Ιωάννου. Τέλος έγινε η λιτάνευσις της εικόνος και των Ιερών Λειψάνων εις τας πέριξ του Ναού οδούς.