2014/06/11

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Από την πανήγυρη της Ιστορικής Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στο Κάστρο της Κορώνης.


Η ενορία του Αγίου  Μάρκου του Ευγενικού στα Καππαριανά Μοιρών (Ηρακλείου Κρήτης) πανηγύρισε την κατ’ έτος μνήμη του προμάχου της Ορθοδοξίας.


Κατά την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος  Χαραλάμπους  πανηγύρισε ο φερώνυμος Καθεδρικός Ναός στην Κοζάνη.


Με σεμνότητα εόρτασε ο ιερός Ναός του Αγίου  Χαραλάμπους στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.


Ο μέγας Ιεράρχης και Πατέρας της Εκκλησίας, Αγ. Γρηγόριος Παλαμάς, τιμάται ιδιαιτέρως ως δεύτερος Πολιούχος υπό των Θεσσαλονικέων. Προς τούτο τελέστηκε την Β΄ Κυριακή των Νηστειών πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό τουΑιδ/του Ιερέως π. Νικολάου Γουσιόπουλου, με τηνσυμμετοχή  πυκνού εκκλησιάσματος, στην ενορία της  Αγχιάλου Θεσσαλονίκης.


Με μοναστηριακή κατάνυξη εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγουλάκη-έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.


Την ίδια μέρα και με λαμπρότητα εόρτασε ο Καθεδρικός Ι.Ν. της Παναγίας στη Λάρισα. Στην πανήγυρη χωροστάτησε ο οικείος Ιεράρχη, Σεβ/τος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ Φιλόθεος  μετά του Σεβ/του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου. Παρέστη μεγάλο πλήθος Ορθοδόξων πιστών, κυρίως από τη Θεσσαλία, αλλά και ομάδα Γνησίων Ορθοδόξων αδελφών μας  από τη Σερβία. Μετά το πέρας Θείας Λειτουργίας τελέστηκε λιτανεία της ιερής εικόνας σε κεντρικές οδούς της πόλης.



Ακόμα εόρτασε το Ιερό Ησυχαστήριο της Ευαγγελίστριας στον Άγιο Σπυρίδωνα  Πιερίας όπου εξυπηρετούνται ενοριακώς οι Γ.Ο.Χ. της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής.