2014/03/04

ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Γ.Ο.Χ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Με κάθε επισημότητα πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Ταξιάρχου Μιχαήλ στην Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. Για την ιερά  πανήγυρη μετέβη, κατόπιν εντολής της Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιότατος Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολογιοτάτου Ιερομονάχου π. Αυγουστίνου Βρακάτου. Πλήθος Ορθοδόξων πιστών, ομογενών και μη, προσέτρεξαν να τιμήσουν τον Αρχάγγελο, παρά το εργάσιμο της ημέρας, ενώ  μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρατέθηκε τράπεζα υπό της φιλόπτωχης αδελφότητας κυριών του Ναού, όπου και παρακάθισαν πλέον των 200 πιστών. Το γεγονός καλύφθηκε κι από τον δημοσιογραφικό Τύπο.


 
Τον λαοφιλή Άγιο Δημήτριο ιδιαιτέρως πανηγυρίζει το Ορθόδοξο Ποίμνιο της Πάτρας, καθώς στο όνομα του Μυροβλύτη τιμάται ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

 

Η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Μηνά τιμήθηκε δεόντως στην πανηγυρίζουσα ενορία της ακριτικής Καλύμνου.

 
Με Μοναστηριακή κατάνυξη εόρτασε η Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.

 
Από την τέλεση της Αρτοκλασίας στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Άγριλο Μεσσηνίας.
 
Την  6η Δεκεμβρίου πανηγύρισε η ενορία του Αγίου Νικολάου στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, παρουσία και του Σεβ/του Τοποτηρητή Κρήτης κ. Ιακώβου.


Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών εν Τυρνάβω στην  ενορία του Τυρνάβου Λάρισας. Της εόρτιας Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Φιλόθεος. Ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και τέλεση δέηση στον Τάφο του Αγίου Γεδέων.

 

Από τον εορτασμό του Ιερού Ναού Γεννήσεως του Χριστού στον Τσόπακα Λακωνίας.