2013/12/10

ΕΟΡΤΕΣ & ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ


Από τον εορτασμό της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βόλου.


 Η ευλόγηση των μήλων της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Ναό της Αγίας στα Γιαννιτσάνικα Μεσσηνίας.
 

Την ίδια μέρα, με σεμνότητα εόρτασε η ενορία Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Νάξου.

 

Από τον εορτασμό του ιερού Ναού Παναγίας Προυσιωττίσσης στο Λυκοτρόφο Μεσσηνίας.

 

Ο λαοφιλής Άγιος Φανούριος τιμήθηκε με λαμπρότητα στην φερώνυμη ενορία της Καστοριάς.

 

Πανηγυρικά εόρτασε ο Καθεδρικός Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Λαμίας κατά την  εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Βαπτιστού.

 
Από τον εορτασμό του ενοριακού Ιερού Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου (Παναγίας Λαμποβίτισσας).


Από τη πανήγυρη της ενορίας Μαρκόπουλου Αττικής την ημέρα της ίδιας Θεομητορικής εορτής.Από την πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίας Σοφίας Καλύμνου.


Από την τέλεση της αρτοκλασίας στο πανηγυρίζον ιερό Ησυχαστήριο  Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αμαρουσίου Αττικής.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΚΥΠΡΟΥ


Από την ετήσιο πανήγυρη της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης κατά την ημέρα του ιερού Γενέθλιου της Θεοτόκου με την συμμετοχή Ορθοδόξων Πιστών από όλη την Μεγαλόνησο.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
ΑΓΙΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ- ΑΓΙΑΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Η εορτή των Αγίων Ταξιαρχών τιμήθηκε με μεγάλη κατάνυξη από το Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Αττικής και Μεγαρίδος καθώς ανήμερα της εορτής (1925) παρέδωσε το πνεύμα στον Τριαδικό Θεό και προστέθηκε στο «νέφος των Μαρτύρων» η Νεομάρτυς Αικατερίνη (Ρούττη) από την Μάνδρα Αττικής κατά την ιστορική Αγρυπνία των Αγίων Αρχαγγέλων. Η αγία απεβίωσε από το χτύπημα του υποκόπανου αστυνομικού που όπλισε ο Καινοτόμος πρώην Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, ο εισαγωγέας της Καινοτομίας του Παπικού ημερολογίου, της «κερκόπορτας» της παναιρέσεως του Οικουμενισμού.
Την ίδια ημέρα στο ιερό Παρεκκλήσιο των Ασωμάτων, του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Ευαγγελιστού Ματθαίου, τελέστηκε υπό του οικείου Ποιμενάρχη Σεβασμιότατου κ. Κοσμά ιερά Αγρυπνία με τη συμμετοχή Ορθοδόξων πιστών, συντοπιτών και απογόνων της αγίας Νεομάρτυρος Αικατερίνης!
 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Υπό την μέριμνα του Σεβ/του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Φιλοθέου, ο οποίος ιδιαιτέρως επαγρυπνά για την ορθόδοξη νεότητα, πραγματοποιήθηκε πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Ιερές Μονές και Μουσεία του Ολύμπου, των Ιωαννίνων και των Μετεώρων από τις 16 Ιουνίου 2013 με την συμμετοχή αρκετών νέων.